Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FLOTT SAMLING (22.12.08 )

Det var på tide. De tre første heftene av Nebelgrad Blues er samlet i en egen bok, og den er rett og slett obligatorisk.

Av: Kristian Hellesund

Sigbjørn Lilleengs epos fra bygdenorge, Nebelgrad Blues, er nå komplett i to bøker. Bok en, Traktorfuzz, inneholder de tre første Nebelgrad-heftene. Bok to, Eksossolo, er fortsettelsen.

Strengt tatt er det en norsk, bygdebasert såpeopera i tegneserieform Lilleeng har skapt gjennom Nebelgrad Blues. Hovedpersonen Bernard spiller gitar i rockebandet Grim Obsessions. Vi blir kjent med ham, bandmedlemmene og noen av innbyggerne i en bygd et eller annet sted på Østlandet. Lilleeng bruker konflikt som et viktig element i tegneserien sin, og det er Bernard som er Lilleengs prügelknabe. Han sliter med kjærligheten, musikken, arbeidsplassen og mye av det som foregår i omgivelsene på det lokale tettstedet.

Lilleeng har en røff, enkel strek i arbeidet sitt, men den er unik og gir ham et eget uttrykk. Samtidig er han dyktig i å bygge opp persongalleriet sitt. Karakterene virker ekte, og godt formulerte rett frem-replikker drar leseren videre i handlingen. Det er lett å bry seg om tegneseriefigurene i Nebelgrad Blues, og de blir veldig mye mer enn sjablonger.

Har du ikke anskaffet deg Nebelgrad Blues-heftene, er denne utgivelsen obligatorisk. Sigbjørn Lilleengs tegneserie er noe av det mer interessante som er laget av en norsk serieskaper de siste årene, og denne boken bør derfor også være interessant for de som allerede har enkeltheftene. Traktorfuzz er en flott hverdagsskildring fra bygdenorge i tegneserieformat, og den fortjener å finne et nedslagsfelt langt utover leserne av den niende kunstart. Dog finnes det et lite ankepunkt: Sidene er i et mindre format i forhold til originalheftene. Men det gjør ikke så mye. Serien taper seg ikke i bokformatet.

Nebelgrad Blues bok 1: Traktorfuzz
ISBN 978-82-92226-15-5
168 sider
140 kroner
Jippi forlag

divider
  1. Enig med anmelder på alle punkter. Herlig serie og inspirasjonsrik stil fra Lilleeng. Gleder meg til “Generator”.


    Tomte    22. December 2008, 17:53    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)