Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HØY STEMNING MED NEMI (23.12.08 )

Nemi snyter ikke leserne på vekta i årets julehefte.

Av: Trond Sätre

Riktignok er det ikke så mye spesiallaget materiale i heftet – bare en fire siders julehistorie fra Nemis barndom – lettvint, men morsomt – og en mer beåndet firesiders om Nemis forhold til døden. Sistnevnte kan være en reprise, men jeg har heldigvis ikke sett den før.

For øvrig er heftet spekket med striper. I likhet med årets hefte fra Kollektivet scorer Nemi stort på å tilby et rikholdig utvalg av striper (fire dagsstriper per side og ingen oppblåsninger), og på å holde seg til jule- nyttårs- og vintertema så langt det lar seg gjøre. Gjennom Nemis venninne-i-fast-forhold Cyan greier Lise Myhre også å formilde nye og ofte reflekterte tanker om julefeiringen.

Ikke er det noe redaksjonelt stoff heller, så hvis bare Nemi fra perm til perm høres forlokkende ut, er dette rett julelesning for deg. Mye av materialet ser ut til å være av nyere dato, og med Nemi er det ganske lett å se: Hvis Nemi selv røyker mindre og kjefter mindre, betyr det gjerne at stripene ikke er så gamle. Og med unntak av ”Hyttebok-affæren” er dette er hefte velsignet fritt for Nemis lange skjenneprekener. Jeg foretrekker den inspirerte tøysekoppen Nemi, og det er den figuren jeg møter her. Legg til en kunstferdig forside i gjennomført isblått, så har du et av årets beste julehefter.

Nemi Julen 2008
36 sider
Kr. 44,50
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)