Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TRE JULEUTGIVELSER FRA ANDEBY (23.12.08 )

Donald Ducks julehistorier tar prisen som juleutgivelsen med mest lesestoff for pengene. Donald Ducks julehefte er ikke like interessant, mens Mikke Mus og Langbein byr på klassiske avisstriper fra førtitallet tegnet av Floyd Gottfredson.

Av: Kristian Hellesund

Det er julehefter ute akkurat nå både i klassisk, liggende format, albumformat og tverrpocket. Blant Disney-utgivelsene finner man alle tre typene. I tillegg er Donald Ducks julehistorier i bladhyllene. Dette er i praksis en innbundet Donald-pocket med julehistorier. Over 264 sider kan man lese gode og middelsgode italodisney-historier med blant annet Donald Duck, Mikke Mus, Super-Langbein og Klodrik i hovedrollene. Det er mye lesestoff i denne utgivelsen, og over 260 sider til under 60 kroner lar seg absolutt høre. Dette er rett og slett mest valuta for pengene i årets bunke med juleutgivelser. Tegnere som Scarpa og Cavazzano er representert i Donald Ducks julehistorier, og Scarpas samarbeid med Abramo og Paolo Barosso på historien “Himalayatrærne” er høydepunktet i boken.

Donald Duck & co julehefte 2008 er i et lite tverrpocketformat med to rader per side. Utgivelsen er et opptrykk fra 1983 og inneholder historier med blant annet Donald Duck, Mikke Mus, Snipp & Snapp og Den lille snille ulven. Klart best er åpningshistorien “Når lykken snur seg”, som er en typisk Donald/Anton-fortelling der de to søskenbarna nok en gang kommer i konflikt. Ellers er det Disney-historier på det jevne – uten at noe skiller seg ut som fryktelig dårlig eller spesielt bra. Juleheftet er mest for komplettister – lesere med slunken lommebok bør heller bruke pengene på Carl Barks’ jul eller Donald Duck: God gammel årgang. Eller kanskje Mikke Mus & Langbein julen 2008?

Mikke Mus & Langbein julen 2008 er nemlig en ordentlig godbit. I Mikkes jubileumsår har Egmont Serieforlaget gravet frem avisstriper fra 1947, der tegneren Floyd Gottfredson er i storslag sammen med manusforfatter Bill Walsh. Stripene kan heldigvis nytes i riktig format og ikke nedfotografert, og det gjengis to striper per liggende julehefteside. Dette er bra saker, der vi både kan nyte Gottfredsons herlige tegninger, Walshs blanding av gode morsomheter og action samt Mikke Mus som en slagkraftig karakter. Anbefales!

Donald Ducks julehistorier
ISBN 978-82-429-3938-8
264 sider
59,50 kroner
Egmont Serieforlaget

Donald Duck & Co – Julehefte 2008
52 sider
39,50 kroner
Egmont Serieforlaget

Mikke Mus & Langbein – Julen 2008
36 sider
39,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)