Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BATMAN ER TILBAKE I USA ( 4.03.06 )

DC Comics går gjennom en renovering for tiden. Det betyr endringer for mange av superheltene. Denne uken er noen av de første “nye” bladene i salg, og et av dem viser Batman tilbake som forbryterbekjemper.

Av: Kristian Hellesund

Superhelter kommer og går. Storhetstider gjør det samme. DC Comics prøver å lage en ny storhetstid for sine superhelter. Akkurat nå gjøres det en storrengjøring i forlagets superheltunivers i form av miniserien Infinite Crisis. Samtidig legger DC opp til en ny start for superhelttegneseriene sine. I tillegg til å lansere flere nye hefter, vil superheltheftene til forlaget hoppe frem et helt år i handling under overskriften “One Year Later”. Noe av årets hendelser vil bli forklart i de ulike heftene, men mye vil skildres i den kommende miniserien 52. Her har forlaget hentet inn storkanoner som Grant Morrison, Geoff Johns, Greg Rucka, Mark Waid og Keith Giffen til å forklare hva som har hendt i løpet av året.

Denne uken er det “One Year Later” for flere av DCs tegneserier. Blant figurene som har fått en slik, ny start er Batman. I Detective Comics nr. 817 skildrer manusforfatter James Robinson et Gotham der James Gordon er blitt politimester for tredje gang. Samtidig møter man en by der Batman ikke har vært aktiv på tolv måneder. Mellomtiden har ikke vært god for byen. I heftet slår nemlig Batman fast overfor Gordon at det har skjedd noen forferdelige hendelser. Midt oppi dette avsløres det for leserne at Gotham har hatt en ny beskytter. Og hvem er det? Jo, ingen ringere enn Harvey Dent – også kjent som Twoface.

Detective Comics nr. 817 lover godt. James Robinson har bevist gjennom blant annet arbeidet på Starman at han er en ekstremt dyktig manusforfatter. Det inntrykket bekrefter han her, i en historie der handlingen først og fremst dreier seg omkring politisjef Gordon. Robinson har laget en spennende intrige, der Poison Ivy er skurken. Men vi får ikke se noe særlig til henne og hennes skurkestreker. I stedet er dette innledningen på en historie som skal strekke seg over åtte amerikanske hefter. Klarer Robinson å holde kvaliteten på manuset hele veien, blir dette uten tvil en Batman-klassiker. De første 22 sidene i eposet tvinger leseren videre i historien. Så godt skriver Robinson! Da skader det selvsagt ikke at tegnerne Leonard Kirk og Andy Clarke også gjør en glimrende jobb. Spennende sidelayout og perspektivskifter gjør dette heftet meget innbydende å lese. Dette er godt håndverk!

Om denne historien noen gang kommer på norsk, skal være usagt. Egmont Serieforlaget, som har de norske rettighetene, vil nok se an de første historiene fra “One Year Later” før forlaget bestemmer seg. Men skal Detective Comics nr. 817 være en målestokk, bør Batman få eget norsk hefte snarest mulig. Dette er gode, gamle Lynvingen på sitt beste.

Detective Comics nr. 817
32 sider
2,50 amerikanske dollar
DC Comics

divider
  1. Ja, hvorfor ikke? Her har Egmont en gyllen sjanse til å starte et norsk superunivers fra scratch, uten all bagasjen tidligere historier utgjør. Det vil gi nye lesere en sjans til å bli med Batman på ferd gjennom et nytt Gotham, som er like ukjent for oss som for helten. Hvis man skal lage et tjukkere blad (100 sider) kunne man f.eks. fylle ut med Robin eller Titans.


    Arild    7. March 2006, 21:03    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)