Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

"SPIRIT" MISTER ÅNDEN (30.12.08 )

Frank Millers filmatisering Will Eisners klassiske serie får lunken mottakelse.

Av: Trond Sätre

Både publikum og filmanmeldere er negative til den nye filmversjonen av ”The Spirit”, som er basert på Will Eisners populære tegneserie fra 40-tallet. Ifølge nettestedet www.rottentomatoes.com har filmen fått positive omtaler fra bare 15 % av de amerikanske filmanmelderne, og den debuterte på en skuffende 9. plass på Box Office, langt bak de andre amerikanske premierefilmene.

Frank Miller, som fikk mye skryt for filmatiseringen av sin egen serie, ”Sin City”, har regissert ”The Spirit”. Noen anmeldere påpeker da også at filmen er ganske lik ”Sin City” utseendemessig, men det fleste andre aspektene ved filmen har blitt kritisert mer.

Akkurat som Will Eisners serie handler filmen om en politimann som er antatt død, men vender tilbake fra graven for å bekjempe kriminalitet som den maskerte ”Spirit”. Tegneserien ble filmatisert første gang i 1987, men det var en tv-produksjon.

Selv om ”The Spirit” altså tegner til å bli en fiasko, er Frank Miller fortsatt tungt involvert i tegneserie-til-film-prosjekter: Sin City del 2 og 3 skal være premiereklare i henholdsvis 2010 og 2011. Miller er dessuten sterkt interessert i å lage en ny filmversjon av Buck Rogers.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)