Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FANTOMET NETTOPP NÅ (20.03.09 )

Mange utgivelser med Fantomet nettopp nå – men denne kan du kanskje styre unna.

Av: Arild Wærness

Har du sett “Gladiator”-filmen? Da har du mesteparten av handlingen i dette standardnummeret av Fantomet. Claes Reimerthi har, som David Bishop, introdusert en kvinnelig bifigur i heftet, hans heter Minerva Brooks, arkeolog med glemte byer og tapte sivilisasjoner som spesialfelt. Gjennom en rekke tidligere hefter har vi støtt på henne og oppdagelsene hennes, da i forbindelse med at Fantomets forfedre på en eller annen måte er involvert i mysteriene.

Her har hun oppdaget noe som angivelig skal vise at vår helts røtter strekker seg litt lenger bakover i tid enn først antatt, og vi ender opp i den blodigste perioden i Romertiden, ca.1950 år siden. Via et manuskript i perfekt stand får vi referert en nokså standard “alene mot alle/hevner”-historie, der en urinnvåner av de britiske øyer (kelter?) mister alt og blir tatt til fange av dekadente romere, der han læres opp innen gladiatoryrket.

Innholdet her følger nesten slavisk manuset fra midterste del av filmen Gladiator… Historien er første del av en lengre sak som kalles “Romerske legender”, så vi har nok mer i vente om denne karen. Uansett er historien halvferdig, så her snakker vi virkelig om “fortsettelse følger”.

Illustrasjonene av Kari Leppänen er gode nok, men selve temaet er nokså utbrukt, og trådene til Fantomet-figuren synes nokså anstrengt. En ny vri på “forfedre-mytene”, denne gang utenfor Krønikene?

Heftet rundes av med del II av Sprinthistorien fra forrige nummer. Dermed får den tilfeldige leser 2 (to) inkomplette historier i ett hefte…

Fantomet nr. 6/2009
68 sider
38 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. ...Og gleder oss til neste utgivelse, med to av Spacedogs favorittegnere og forfattere (?) i ett og samme blad…


  Jostein Hansen    20. March 2009, 20:26    #
 2. Jeg har cruising kontroll og Fantomet havner automatisk i handleveska. Men jeg hadde klart meg fint uten de Sprint-albumene som kommer stykkevis og delt i reprise. Nye lesere av Sprint hadde da også fint klart å kjøpe et ordentlig Sprint-album, koster ikke stort mer enn et Fantomet-hefte.


  Øyvind B    23. March 2009, 14:31    #
 3. Synd at Fantomet nummer 7-8 ikke blir anmeldt, siden det er atskillig hvassere enn de numrene som er blitt tilfeldig (?) anmeldt til nå i 2009-årgangen. Et dobbelt-nummer som ligner de gode gamle påskenumrene, før samproduksjonen forstyrret dette opplegget.


  jostein hansen    13. April 2009, 19:56    #
 4. Det samme kan gjentas om Fantomet nummer 11-12/2009.
  Det er ikke ofte vi ser tegneserier med handling fra en oljeplattform, med temaer som miljøforurensing og naturkreftene i sentrum.

  Nummer 13 har forresten en sensasjonell story av krimforfatteren Jansson og mestertegneren Lindahl!


  jostein hansen    21. June 2009, 17:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)