Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LØRDAG ER TEGNESERIENS DAG (30.04.09 )

Første lørdag i mai er Tegneseriens dag. 2. mai braker det dermed løs igjen med arrangementer omkring den niende kunstart landet over.

Av: Kristian Hellesund

For femte gang arrangeres det Tegneseriens dag i Norge. I likhet med i fjor blir det ikke et nasjonalt arrangement i regi av Norsk Tegneserieforum. I stedet følger arrangører landet over opp med ulike lokale arrangementer. Som vanlig faller Tegneseriens dag på den internasjonale Free Comic Book Day. Dermed kan også tegneseriebutikkene tilby gratishefter som er utgitt i forbindelse med Free Comic Book Day.


Arne Bye og Steinkjer Serieliga står bak et Tegneseriens dag-arrangement i Steinkjer på lørdag. (Arkivfoto: Kristian Hellesund)

I følge nettsiden tegneseriensdag.no vil det bli arrangementer i Bergen, Bærum, Drammen, Gjesdal, Hammerfest, Kristiansand, Oslo, Sarpsborg, Stavanger, Steinkjer, Tromsø og Trondheim. Flere av stedene blir det utdeling av gratis tegneserier, mens andre steder byr på tegneseriekurs og møter med ulike serieskapere.


Fra Tegneseriens dag i Trondheim i 2007: Trondheimstegnerne Mads Frantzen, Tomte, Arne Bye, Tor-Inge Jutvik og Maria viser frem sine streker i tegneseriebutikken Avalon. (Foto: Tor-Inge Jutvik)

Av spesielle arrangementer vil Serienett trekke frem serieskaperkurset i Steinkjer, der InkaLill og Arne Bye stiller opp på Steinkjer bibliotek mellom klokken 10 og 14. I Bergen vil ansatte på Outland bevege seg rundt i regnbyens sentrum og dele ut gratis tegneseriehefter. Gratis tegneserier blir det blant annet også hos Seriebutikken i Sarpsborg, Outland i Oslo, Outland i Drammen og Outland i Trondheim. I Gjesdal og Tromsø blir det tegneserieutstillinger, mens Nordnorsk teikneserielaug også kan by på tegneserieworkshop på Tvibit i ishavsbyen mellom klokken 14 og 18.


Også InkaLill stiller på på Tegneseriens dag i Steinkjer. Her er serieskaperen bak Miranda og Ridderne av Dor avbildet på Vossastreken i 2006. (Arkivfoto: Kristian Hellesund)

Les mer om Tegneseriens dag og programmet for de ulike arrangementene på tegneseriensdag.no:
http://www.tegneseriensdag.no/

Les mer om Free Comic Book Day:
http://www.freecomicbookday.com/

divider
  1. Takk for link!


    Olaf Moriarty Solstrand    30. April 2009, 22:52    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)