Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SVART PÅSKE ( 1.05.09 )

Kollektivets påskehefte har litt påske, litt mer Kollektivet, og enda mer svartmetall.

Av: Trond Sätre

Påskehefter er en tegneserietradisjon som aldri har slått an på samme måten som julehefter. Likevel har Schibsted gjort beskjedne og subtile forsøk på å innføre påskeheftet i senere år, først og fremst med Larsons Gale Verden ”Vinterspesialer”. I år er de mer direkte, og har sluppet Larson- og Kollektivet-spesialer som er tydelig merket ”Påske”.

LGV Påskespesial kommer vi snart tilbake til i en egen anmeldelse, men først en kikk på Kollektivets album, merket ”Salte Påskenøtter”. Dette er et seriealbum i ordets tradisjonelle forstand, dvs. det er på 52 sider og limfrest – Ikke 34 sider og stiftet, som de fleste norske seriealbum i dag. Her er det altså mer lesning enn i et vanlig julehefte, riktignok med en tilsvarende økning i prisen.

Da jeg anmeldte Kollektivets julehefte for 2008, la jeg vekt på at bladet inneholdt en ny julehistorie og et stort utvalg med striper. Dette albumet inneholder seks sider med materiale som går spesifikt på påske (ikke medregnet permen), pluss ytterligere tretten sider med Kollektivet. Resten er satt av til Blacktööth, som sammenlagt faktisk får mer plass enn hovedserien. Dette er litt problematisk; Kollektivet burde være hovedserien, særlig ettersom det bare er denne serien som blir nevnt på coveret. Blacktööth er en smakssak, men selv har jeg alltid syntes denne serien er litt for anmassende og ensformig i sammenlikning.

En annen sak er at aprilnummeret av Kollektivet – det vanlige månedsbladet – inneholder en åtte siders påskehistorie. Ville det ikke være mer realt å trykke denne historien i påskespesialet? De som kostet på seg albumet hadde vel fortjent noe nytt og spesialtegnet, i stedet for side opp og side ned med Blacktööth-repriser.

Kollektivet: Salte Påskenøtter
52 sider
Kr. 49,50
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)