Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TENÅRINGSHELT PÅ FØRSTE OPPDRAG ( 6.07.09 )

Alex Rider har for lengst inntatt bokhyllene. Nå finnes karakteren også på film og i en tegneserieroman oversatt til norsk. Hva mener Serienetts anmelder om Stormbreaker?

Av: Frank Flæsland

Bokserien om Alex Rider av Anthony Horowitz er blitt filmatisert, og nå er også tegneserieversjonen tilgjengelig. Alex er 14 år og bor sammen med onkelen Ian og “hushjelpen” Jack Starbright. Onkelen er mye borte på “forretningsreiser” men sier ikke mye om jobben sin til Alex. Ian er nemlig spion for MI6 (eller MIG?) og da han blir drept i en “trafikkulykke” aner Alex at det er noe galt.

Han følger etter “ryddefolkene” og oppdager at bilen til onkelen ikke bare er full av kulehull, den har også litt uvanlig ekstrautstyr, som katapultseter og rakettkastere. Og da han finner folkene bak, blir han overtalt til å fortsette jobben onkelen drev på med, nemlig å finne ut hvorfor multimilliardæren Darrius Sayle deler ut den avanserte datamaskinen “Stormbreaker” til alle skolene i Storbritannia.

Historien er grei og spennende og tegningene er i en enkel euro-manga stil. Jeg har ikke sett filmen, så jeg vet ikke hvor mye de ligner på personene i denne. Fargeleggingen er stort sett “flat”, med enkelte effekter her og der, og stort sett med en begrenset fargepalett, noe som passer med denne tegnestilen. Serien bærer også preg av å være basert på filmversjonen, spesielt i åpningssekvensen, der Alex’ minimale familiebeskrivelse om onkelens “kjedelige bankjobb” står i kontrast til onkelens reelle motorsykkeljakt.

Det er et par feil i oversettelsen som burde vært fikset, forøvrig er dette en grei bok for barn og ungdom fra ca. 8-16 år, samt fans av serien eller filmen.

Alex Rider: Stormbreaker
Anthony Horowitz
Tilrettelagt av Anthony Johnston, tegnet av Kanako Damerun og Yuzuru Takasaki
ISBN 978-82-04-14495-9
199 kroner
Cappelen Damm

divider
  1. men hvor er den i salg? hvor får publikum fatt i den? har ikke sett den ute…


    Spacedog    7. July 2009, 00:01    #
  2. Jeg regner med at barne og ungdomsavd. i bokhandlere er rette sted å lete etter denne.


    Frank Flæsland    8. July 2009, 00:10    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)