Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GLEDELIG GJENSYN (11.03.06 )

Etter et års fravær er Simpsons tilbake i norske bladhyller. Denne gangen er det Seriehuset som står bak utgivelsene.

Av: Kristian Hellesund

Gjennom mange år har den animerte fjernsynsserien Simpsons gledet unge og voksne nordmenn gjennom visninger på TV3. Den sære, amerikanske familien er for mange en humoristisk vinner på fjernsynsskjermen, og selvsagt måtte tegnefilmen bli til tegneserie. Det er det amerikanske forlaget Bongo som står bak tegneserieversjonen, og så langt har norske lesere fått oppleve noen avsnitt i regi av Aller.

Nå er det Seriehuset som kan tilby Simpsons i Norge, og forlaget har valgt å fortsette den gamle nummereringen. I Simpsons nr. 12 møter vi familien Simpson på ferie. Som alltid er det mye komikk og rare omstendigheter hovedpersonene kommer ut for, men ikke alt er like morsomt. Historien til manusforfatter Jeff Rosenthal fungerer nok i tillegg best dersom man er godt inne i Simpson-familiens univers. Tegningene i historien har samme stil som den animerte serien, og det tjener den på. Simpsons skal være kjent og kjær i både stil og fremtoning.

Det er godt at Simpsons er tilbake igjen i norske bladhyller. I dagens situasjon med massevis av stripeserier, er det godt å se en humoristisk tegneserie med handling over flere sider. Variasjon er viktig, og høy kvalitet som Simpsons vanligvis byr på skader ikke.

Simpsons nr. 12
36 sider
34,50 kroner
Seriehuset

divider
 1. Great news! er ord som passer her. Ikke minst fordi dette er et blad som passer som hånd i hanske for den svært viktige mellom-generasjonen, spesielt gutter, i alderen 11-15. I tiden da mange dropper barneblader og Donald, og FØR de hopper på Conan, Avengers eller Fantomet, må de ha en tegneserie som er kul. I denne alderen ønsker de ikke å bli funnet DØD med et nummer av Fantomet i nevene, men Simpsons er “Certified Cool” og er et glimrende alternativ.

  Også gøy å endelig kunne promotere seriesamling ute i skolene igjen, mens Simpsons ble utgitt holdt jeg alltid dette heftet opp som eksempel på en meget samlerverdig serie. DET var noe gutta bakerst i klassen skjønte.

  Et lite hjertesukk til utgiveren som vet bedre enn alle andre hvordan ting skal gjøres:
  SLUTT med det forvirrende alternative forsiderotet. Jeg har det fra godt hold (barna selv) at dette var en av hovedgrunnene til at man ikke kjøpte Simpsons. “Jeg fant ikke nr. 5, det var bare et Futuramehefte denne måneden”. Ungdom skjønte ikke ditt geniale påfunn med å alternere forsider/innhold med Futurama, og ble forvirret. Å forvirre lesere og kjøpere er en dødssynd i et stramt marked. Futurama gjør seg kjempebra som egne “Specials”, gjerne på 100 sider 2 gg. pr. år.
  Arild    12. March 2006, 10:10    #
 2. Denne gangen blir det bare Simpsons, men om du også tenker på baksidene med andre merkverdige serier så vil det fortsette intill de kutter det i originalutgavene . Problemet med “bakside-forsidene” er dessverre at Bongo er veldig giret på at ting skal være som i orginalutgavene. De svenske utgavene var også slik. Jeg skulle gjerne gitt venstre testikken for en litt smidigere løsning, men så vidt jeg husker så stopper denne greia på nummer 24, så da får vi holde ut så lenge. Det er planer om noen Futurama-ting, men hvilken form vi får lov til å gjøre er uklart ennå... Årsaken til “rotet” sist var hovedsaklig at man ikke ville ha for mange titler på markedet


  Jon Løvstad    13. March 2006, 00:18    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)