Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

POLFERD I BILDER OG RUTER ( 9.07.09 )

Bjørn Ousland har lagd barnebok om Fridtjof Nansen.

Av: Trond Sätre

Som bror av polfarer og eventyrer Børge Ousland virker det ikke helt upassende at Bjørn Ousland prøver seg på en tegneserie (vel en slags tegneserie) om polfarere – nærmere bestemt om Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansens ferd til Nordpolen med Fram.

I en tidsalder der normen for norske serietegnere er å holde seg til én serie, representerer Bjørn Ousland den gamle skolen – Både ved at han er skolert som serietegner, og ved at han hopper fra prosjekt til prosjekt. Etter å ha prøvd seg som stripetegner (Siggen Og Piggen), bearbeidet episke folkeeventyr, illustrert barnebøker (og i noen tilfeller også skrevet dem), har han denne gangen lagt seg på en mellomting: Nordover er ei faktabok, laget delvis som bildebok og delvis som tegneserie.

Ousland styrer prosjektet med trygg hånd. Han bruker et språk som barn lett kan forstå, men unngår å forenkle historien for mye. Han bruker mye tekst og få (men store) bilder når det er viktig å få med mange fakta, og bruker tegneseriesekvenser for å illustrere de mer spennende scenene. Slik sørger han for variasjon og dynamikk. Nordover kan bare under tvil regnes som en tegneserie, men Ousland får likevel utnyttet mange av de fortellervirkemidlene han har lært seg som serietegner. Og han leverer det han skal: ei lettlest og spennende faktabok for barn.

Nordover – Med Nansen mot Nordpolen
ISBN 978-82-04-15265-7
56 sider
Kr. 249
Cappelen Damm

divider
  1. Notert på julegave-handlelista. Spørsmålet er vel berre om det er uetisk av meg å lese den sjølv før eg pakkar den inn til nevøen min.


    Knut Robert Knutsen    10. July 2009, 09:30    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)