Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

AMATØRENES SKREKKAFTEN (12.07.09 )

Serieferie nr. 2 har halloween som tema. De unge serieskaperne skal ha ros for tiltaket, men denne utgivelsen blir aldri noe mer enn en dokumentasjon på ferdighetene deres akkurat nå.

Av: Kristian Hellesund

Det er viktig å få prøve seg på trykk for serieskapere in spe. Slik kan man få tilbakemeldinger på egne ferdigheter og arbeider. Det gjelder også gjengen som står bak Serieferie-bladene. Der har en rekke unge tegnere med nettpubliseringserfaring fra nettserier.no slått seg sammen for å få presentert seg og seriene sine i et trykt medium.

Serieferie nr. 2 er en blanding av skrekk- og humortegneserier. Som tegneseriehefte blir dessverre utgivelsen heller uinteressant. Mye av innholdet er preget av talking heads, dårlig ortografi, mindre heldig timing på vitsene, overdreven bruk av slapstickelementer, uinteressante karakterer og ruter som skriker etter bakgrunner. I tillegg trenger enkelte av tegnerne å jobbe mer med anatomi, sidelay-out og naturlige overganger fra side til side.

Gard Helsets tegneserie Wyyrd har hatt en gjesteopptreden i Larsons Gale Verden-bladet. I Serieferie nr. 2 stiller Helset opp med tre sider av serien Smågoth, og det er det klart beste bidraget i utgivelsen. Helset tegner bra og har flere morsomme poenger. Dog hadde nok sidene tatt seg bedre ut i farger.

Edderkoppmannen av Julian Paulsen Blytt er et artig bekjentskap. Serien er en slags Spider-Man-parodi som Blytt har gitt et eget og distinkt uttrykk med karikerte, spenstige figurer. Han velger også bort tegneserieruter i Edderkoppmannen og gir flere av sidene sine et spennende design på denne måten. Det er spesielt sider med bevegelse og action som er ekstra gode, men her og der blir handlingsforløpet på enkelte sider unødvendig vanskelig å følge. Likevel er Edderkoppmannen-historien i heftet lesverdig fordi Julian Paulsen Blytt bruker gode humoristiske elementer og en og annen overraskende vri på handlingen. Det blir spennende å se om Blytt etter hvert prøver seg på en egen tegneserie der han selv står for persongalleri og setting. Han vil helt klart kunne tjene på det.


Baksiden til Serieferie nr. 2.

Dette Serieferie-heftet kan være en fin start for de unge serieskaperne, men neste gang bør flere av bidragsyterne alliere seg med mentorer som kan være kritiske venner. Kanskje kontaktnettet på nettserier.no kan utnyttes på denne måten?

Serieferie nr. 2
50 sider
28 kroner
Eget forlag

divider
  1. er ikke “smågoth” den gamle versjonen av wyyrd? bare se her: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=95163632935&set=pu.65286097935&type=1&theater


    Levi Holt Bratland    2. January 2012, 14:42    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)