Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LAUVIK FOR NYBEGYNNERE (30.10.09 )

Eon: En liten bok om skjønnhet er en flott, liten samling av tegneserien til Lars Lauvik. Lauvik-kjennere finner ikke noe nytt her, men boken gir et godt tverrsnitt av tegneserien Eon.

Av: Kristian Hellesund

Årets femte tegneseriebok i innbundet sjekkhefteformat fra Egmont Serieforlaget tar for seg Eon av Lars Lauvik. Eon: En liten bok om skjønnhet byr på enkeltstriper (om enn noen ganger i rekkefølge), der tema som forfengelighet, påkledning og intimbarbering står i sentrum.

Lars Lauvik er en meget dyktig tegner, og humoren hans vandrer mellom det komiske, det absurde og slapstickbaserte. Han er aldri forutsigbar i tegneseriene sine, og stripesekvenser ender helst opp med situasjoner leseren burde fått betaling for å ha gjettet slutten på. Dette er også styrken til Lauvik. Eon blir veldig sjeldent kjedelig å lese.


Tetra forteller om tingenes tilstand. Eller kanskje ikke?

Denne boken tvinger enkeltstriper til å stå på egne ben. Ofte er stripene hentet rett ut av lengre sekvenser, slik at de humoristiske virkemidlene ikke har hjelp utenfor stripen eller av konteksten. Her fungerer det utmerket, og Lauviks hvileskjær er ikke gjengitt. I stedet er dette en Lauvik-bonanza fra begynnelse til slutt.

Lars Lauvik-samleren har for lengst anskaffet seg innholdet i denne boken gjennom album og Pondus-hefter. Likevel bør dette være en interessant utgivelse, siden den viser Eon på sitt beste med materiale fra flere år. Men derfor bør Eon: En liten bok om skjønnhet også være interessant for flere. Dette er Lauvik-gull samlet på en utmerket måte.

Eon: En liten bok om skjønnhet
Av: Lars Lauvik
ISBN 978-82-429-4255-5
48 sider
99 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Synes det er morsomt med tegneseriehefter i sjekkhefteformat. Selv om jeg har lest dette før, tror jeg nok denne blir kjøpt litt nærmere jul.


    Torgeir    31. October 2009, 19:02    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)