Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPREKT FRA KOLLEKTIVET (18.11.09 )

Sleske fraspark er den fjerde samleboken med Torbjørn Liens Kollektivet. Utgivelsen byr på et velkomment gjensyn med materiale fra 2005 og 2006.

Av: Kristian Hellesund

Mens Frode Øverli og Lise Myhre er henholdsvis stripekongen og stripedronningen i Norge, er Torbjørn Lien en meget god utfordrerkandidat. Gjennom Kollektivet har Lien laget en morsom stripeserie med et artig persongalleri. Serien har for lengst (og fortjent) fått seg eget hefte, og det har etter hvert også blitt en solid rekke med spesialhistorier, småhistorier og ensidere utover stripene.

Torbjørn Lien er mannen bak mange morsomheter. Kollektivet har gitt meg mang en latter over tre-fire ruter, men det er mer ved Lien enn stripeformatet. Nok en gang er det i de lengre historiene Lien ser ut til å trives best. I årets bok, Sleske fraspark, får vi se Kollektivet møte science fiction-elementer i spesialhistorien “Tidsmaskinen”, der svenske tidsreisende prøver å endre historien. Denne er både morsom og underholdende. Det samme må sies om “Stille natt” fra juleheftet i 2005. Kollektivet møter grøss og gru, og Lien leker seg med genrene med stort hell. Julehistorien holder absolutt mål, og den er et av flere høydepunkter i boken. I tillegg varter Lien om med interessante kommentarer omkring enkelte striper og lengre historier.

Ellers er det doser med samfunnssatire, morsomheter rundt karakterene og et og annet slapstickpoeng som preger samleboken. Jeg likte veldig godt forrige Kollektivet-bok, Borte bra, hjemme fest, men denne er enda bedre. Torbjørn Lien og Kollektivet har utviklet seg til noe enda bedre fra 2004 til 2005/06. Som stripeserie er Kollektivet absolutt i norgestoppen, og det er denne boken et godt bevis på. Har du ingen Kollektivet-samlebøker fra før, er det med Sleske fraspark du bør starte.

Kollektivet bok 4: Sleske fraspark
Av: Torbjørn Lien
ISBN 978-82-516-3360-4
180 sider
298 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)