Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PONDUS SPARKER FRA ( 6.12.09 )

Årets julehefte med Pondus er ikke det beste i hyllene, men det er bedre enn Pondus-juleheftene har vært på flere år.

Av: Kristian Hellesund

Det var med bange anelser jeg satte meg ned med Pondus julen -09. De siste årenes julehefter har vært heller traurige affærer, der Pondus-innholdet har vært minimalt og preget av opptrykksiver.

Derfor er det gledelig at årets julehefte er preget av det som ved første øyekast ser ut som en ny redaksjonell tilnærming. Juleheftet inneholder ferske og tidligere upubliserte striper av høy standard, og enkelte av dem har også juletema. I tillegg får vi en helt ny spesialhistorie der Frode Øverli samarbeider med Tormod Løkling og Arild Midthun og sender Jokke på et absurd stevnemøte med ingen ringere enn Dolly Duck. Bra saker!

Juleheftet har også sin dose av mer forglemmelig karakter. Vi trenger ikke halvmorsomme tekster om familien Løklings juletradisjoner eller tre sider med Arne Scheies fotballquizer. Tom Ostad og Tore S. Olsens skråblikk på årets julehefter når humrenivået i likhet med en julerelatert Øverli-tosider tidligere publisert i Pyton. Sistnevnte passer greit inn i juleheftet, mens førstnevnte kanskje hadde passet bedre i et eventuelt Pyton- eller Norsk MAD-julehefte.

Men i sum blir det lite Pondus-valuta for pengene. Når vi ser bort fra spesialhistorien på fem sider, inneholder juleheftet 12 striper og en søndagsside samt en Rutetid-vitsetegning. Til sammenligning inneholdt juleheftet i 2007 33 striper og 2 helsider. Det blir lite Pondus, det, i et julehefte det knapt tar mer enn 10 minutter å pløye gjennom.

Pondus julen -09
Av: Frode Øverli m.fl.
36 sider
46 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Forsiden var best, dessverre. Her mjelker Øverli og forlaget markedet, og det er rett og slett forstemmende at heftet er førende både i opplag og (sannsynlivis) også salg. Duck-greien med Midthun i toppform var flott, sjøl er jeg litt svak for skråblikkene på julehefteruter, men dette er også alt.

    Løkling er blitt vel pr-kåt i sentrum for radio og seriesider i det siste, og familiegreiene hans blar også jeg litt fort og flaut forbi..

    Arne Scheie er en uting og utgått på dato, som veldig mye av fotballhumoren i serien forøvrig.

    Men rett skal være rett, de har funnet en form på heftet som de holder fast ved, og bladet var bedre enn de tragiske to siste årenes.


    Arild Wærness    6. December 2009, 17:22    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)