Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPENNENDE EDDERKOPP (26.03.06 )

Årets tredje Spider-Man inntar bladhyllene i disse dager. Nok en gang kan man anbefale et superhelttegneserieblad som ikke er laget for de aller yngste.

Av: Kristian Hellesund

Kvaliteten på norske utgivelser med superhelttegneserier er høy for tiden, og Spider-Man-bladet er intet unntak. I Spider-Man nr. 3/06 følger vi videre manusforfatter Mark Millars historier med edderkopphelten fra det amerikanske heftet Marvel Knights: Spider-Man. Terry og Rachel Dobson har tegneransvaret også i dette heftet, og det er en oppgave de skjøtter meget godt. Det gjør også Millar, som nok en gang viser at han har kontroll på Spider-Man – både som superhelt og privatpersonen Peter Parker. Millar er også en kløpper på dialog som fremmer handlingen, og en lengre samtale mellom Scorpion og Spider-Man i sivil er et ordentlig håndverk som det gnistrer av.

Historien fortsetter der norsk Spider-Man nr. 2/06 endte, og vi får endelig vite hvem som står bak kidnappingen av Peter Parkers tante May. I tillegg blir det avslørt hvem som ender opp som den nye Venom og forklaringen for hvorfor det finnes så mange superskurker i Marveluniverset. Det hele ender med en ordentlig cliffhanger, som gjør at man bare gleder seg til neste nummer av heftet.

Tegneserieinnholdet i heftet er meget bra. Dette er fin underholdning, men nok en gang er ikke dette et Spider-Man-blad man gir til barn. Det redaksjonelle er ikke like spennende. Et kort resymé av handlingen fra tidligere hefter trekker opp, men ellers består det redaksjonelle av gjengivelse av to amerikanske forsider og reklame for noen bokutgivelser. Dette blir litt tynt i denne anmelders øyne. Kanskje man kunne brukt litt plass til å presentere alle tegneseriefigurene som dukker opp i heftet. Denne anmelder er for eksempel ikke sikker på om alle ti skurkene som er med i bladet er like godt kjent for alle superheltleserne i Norge.

Spider-Man nr. 3/2006
52 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Enig med mer redaksjonell bruk av tomrom, men de fleste skurkene her er vel godt kjent av regulære Spider-Man lesere? Vi snakker jo stort sett om gjengangere, om enn noen i litt ny strek.


    Jon Løvstad    26. March 2006, 14:13    #
  2. ...og forresten – dette er GODT lesestoff, om enn for de over en viss minstealder. Terry & Rachel er en fryd for øyet og Millar er ikke tapt bak en tekstbehandler…


    Jon Løvstad    26. March 2006, 14:18    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)