BISERIEN SEIRER ( 4.02.07 )
Liker du ikke Fantomet? Da bør du likevel ta en kikk på heftet til Ånden som går. Biserien Jerome K. Bloche bør være grunn nok til å plukke opp Fantomet nr. 3/2007.
I år reduserer Fantomet-heftet antallet utgivelser. I stedet for de vanlige 26 utgavene kommer Egmont Serieforlaget med noen dobbeltnummer, slik at Fantomet klokkes inn på 24 nummer i 2007.
Miksen i Fantomet er slik den har vært gjennom mange år. Som regel er det en lisensprodusert Fantomet-historie fra svensk Egmont som leder an, mens en klassisk avishistorie med Ånden som går holder stand i den bakre delen av bladet sammen med et variert utvalg biserier. Her er det både amerikanske avisserier og hefteserier, fransk-belgiske albumserier og humortegneserier som Viggo og Hermann Hedning.
I Fantomet nr. 3/2007 er det første del av Fantomet-fortellingen “Kommandanten vender tilbake” av Claes Reimerthi (manus) og Joan Boix (tegninger) som er hovedhistorie. Her forteller Remerthi en fortsettelse på en to år gammel historie, der Jungelpatruljens status settes i fokus. Det er ikke lett å være oberst Worubu når finansieringen av Jungelpatruljen stoppes, og organisasjonens anseelse i Bengal er på et lavmål. I tillegg tror obersten at kommandanten selv er død. Det er han ikke, men Ånden som går har annet å stri med. Han fanges av Fu Manchu-wannabe’en Fu Wang, mens Singhpiratene legger skumle planer for fremtiden.
Den svenske manusforfatteren har laget en god Fantomet-historie med interessante spenningselementer og en fin utvikling fra start til slutt. Tegningene til Joan Boix har en god dramaturgi, men de virker noe stive og statiske her og der. Sammenlignet med dynamikken til Sy Barry i fortsettelseshistorien “Plyndrerne ved Keela Wee” lengre bak i bladet, faller arbeidet til Boix gjennom selv om hun har god sidelayout og flotte perspektivskifter.
Høydepunktet i utgivelsen er ikke Fantomet, men Jerome K. Bloche av Dodier i første del av historien “Jaget vilt”. I Fantomet nr. 3/2007 er den unge privatdetektiven vitne til et ran som går galt, og både raneren og Bloche havner i fengsel. Nok en gang kan den franske albumserien by på trivelig underholdning i form av et spennende manus, humoristiske elementer og dyktig tegnearbeid. I tillegg er replikkene troverdige og karakterene både sjarmerende og ekte. Fortsettelsen følger i neste nummer av Fantomet, og uansett hva som ellers er på trykk i det heftet, vil det være verdt å anskaffe seg. Jerome K. Bloche er en utmerket representant for fransk-belgiske tegneserier, og det er prisverdig at Egmont Serieforlaget presenterer denne serien i Fantomet. Men hva med å få den ut på norsk i albumformat i tillegg?
Fantomet nr. 3/2007
68 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget
KJEDELIG FØRSTEINNTRYKK, BRA INNHOLD <- Eldre | Nyere -> MER MORO
Jerome K. Bloche lengter jeg etter i albumformat. Noen ganger kjøper jeg fantomet for å lese Jerome K. Bloche, ikke hovedserien selv. Hadde Jerome K. Bloche kommet i albumformat slik som Asterix og Sprint, tror jeg det ville vært en suksess.
— Torgeir 4. February 2007, 15:19 #
Helt enig! Bloche er en fantastisk serie, og jeg har lest alt som er utkommet på norsk av det. Tror jeg skal skrive et e-brev til Egmont og foreslå det for dem.
De har sikkert fått mange brev om det før, men jo fler de får, jo mer øker sannynligheten kanskje?
— Jonas Larsen 6. February 2007, 20:23 #