Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GLIMT FRA TEGNESERIENS DAG ( 8.05.07 )

På lørdag ble den niende kunstart markert over hele landet. Serienett presenterer her en bildekavalkade med inntrykk fra Tegneseriens dag.

Av: Kristian Hellesund

Tegneseriens dag er blitt en tradisjon i Norge. I år ble markeringen gjennomført for tredje gang, og det var arrangementer flere steder i landet. Størst av arrangementene var markeringen i Oslo, der tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo gikk av stabelen som hovedstadens Tegneseriens dag. Det var første gang Oslo Comics Expo ble arrangert, og Serieteket på Grünerløkka var sentrum for tegneseriefestivalen. Gjester var blant andre Jason, Mads Eriksen, Steffen Kverneland, Lars Fiske og Lene Ask, og besøkende kunne oppleve både foredrag, møter med serieskapere, paneldebatter, film og konserter.

Serieteket og Schous plass var arenaen for den første utgaven av tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo. (Foto: Kristian Hellesund)

Mads Eriksen skapte kø da han skulle signere tegneseriene sine under Oslo Comics Expo. (Foto: Kristian Hellesund)

Selv om det var kjølig i Oslo på lørdag, var det trengsel i teltene der forlagene hadde stands. Her ser vi standene til Jippi forlag (nærmest) og No Comprendo Press. (Foto: Kristian Hellesund)

Tromsø var for første gang representert i Tegneseriens dag. Tromsø Serieteiknarlaug hadde sammen med Tromsø bibliotek tatt initiativ til en markering med blant annet et tegneseriekurs ledet av Donald Duck-forfatter Olaf Moriarty Solstrand og serieskaperen Romar Reppen-Gjelseth. I tillegg kunne Tegneseriens dag i ishavsbyen by på en egen utstilling med tegneserier av Arild Midthun på biblioteket.

Fra utstillingen i Tromsø med arbeider av serietegneren Arild Midthun. (Foto: Olaf Moriarty Solstrand)

Romar Reppen-Gjelseth var blant kursholderne på tegneseriekurset i Tromsø på Tegneseriens dag. (Foto: Olaf Moriarty Solstrand)

Trondheimstegnerne stod for Tegneseriens dag i byen ved Nidelven. Som i fjor ble en rekke serieskapere låst inn i tegneseriebutikken Avalon, og der ble det tegnet natten gjennom. Tegningene ble senere solgt til inntekt for Trondheimstegnernes kommende utgivelse Slagg 4.

Mads Frantzen, Tomte og Arne Bye var blant serieskaperne som ble innelåst i Trondheim natt til Tegneseriens dag. (Foto: Tor-Inge Jutvik)

Blant tegningene som ble til under markeringen i Trondheim, var denne alternative Nemi-tegningen til Tomte. (Foto: Tor-Inge Jutvik)

Trondheimstegnerne i aksjon på Avalon. Fra venstre: Mads Frantzen, Tomte, Arne Bye, Tor-Inge Jutvik og Maria. (Foto: Tor-Inge Jutvik)

I Bergen var hovedfokuset omkring tegneseriebutikken Outland. Med serieskaperen Kim Holm som hovedperson inntok kursdeltakerne på Tegneserieforeningen i Bergens tegneseriekurs Tegneloftet tegneseriebutikken. Også i Sarpsborg hadde Tegneseriens dag fokus rundt en butikk. Seriebutikken stod for utdeling av gratis tegneserier.

Les mer om Tegneseriens dag på nettsidene til Norsk Tegneserieforum:
http://www.tegneserier.no/dagen/

Les mer om Oslo Comics Expo på tegneseriefestivalens nettside:
http://www.oslocomicsexpo.no/

Les mer om Tegneseriens dag 2006 hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/156/-fornoyd-med-tegneseriens-dag

divider
  1. Fine bilder fra OCX! Men nå! Han fyren helt foran i køen hos Mads Eriksen satt jeg og snakket med nesten hele kvelden mens jeg var på Indigo. Hvem er det? Noen som kjenner ham, eller er du her?

    Han hadde masse peiling på Star Wars, noe som gjorde meg glad inni meg. :3


    Quakeulf    9. May 2007, 16:31    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)