Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ROCKYS TREDJE ( 3.09.07 )

Den tredje Rocky-boken er i salg. Nok en gang beviser Martin Kellerman at humortegneserien hans holder meget høy klasse.

Av: Kristian Hellesund

Med den selvbiografiske tegneserien Rocky har den svenske serieskaperen Martin Kellerman satt spor etter seg. Serien, som dreier seg rundt livet til en serieskaper, har gitt Kellerman status som en av Nordens ledende serieskapere. Det er ikke ufortjent siden Rocky er underholdende og full av morsomheter, hverdagsbetraktninger med skråblikk, finurlig samfunnskritikk og solid mosjon av lattermusklene.

I Norge figurerer Rocky for tiden som tegneserieinnslaget i eget magasin, ulike aviser og som biserie i Pondus-bladet. Serien tåler også å bli lest i større doser, og det ser man tydelig i den nye samleboken, Rocky bok III fra Egmont Serieforlaget. Den fortsetter der de forrige bøkene, The Big Payback og Rocky bok II slapp. Vi følger Rocky og omgangskretsen hans på nye eventyr, og Rocky opplever blant annet kjærlighetsproblemer, at broren blir innlagt på psykiatrisk klinikk og en ordentlig guttetur til København.

Som forord har Christopher Nielsen laget tegneserie om hvordan han ser på Rocky og Martin Kellerman. Det er strålende lesning med solid ironisk distanse til stoffet. Presentasjonen av Rocky-stripene er derimot ikke helt perfekt. Stripene kommer ikke i kronologisk rekkefølge, slik de burde gjøre i en slik samling. Men innholdet er strålende, så vi får se mellom fingrene med det denne gangen.

Rocky: Bok III
ISBN 978-82-429-3390-4
180 sider
298 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Stripene i den tredje boka er faktisk presentert i riktig hendelseskronologi selv om numrene på stripene ikke tilsier dette. Der de svenske bøkene III og IV stokket om på kronologien for å samle de fleste stripene om Broder Daniel i en bok, har Egmont stokket tilbake på rekkefølgen slik at de nå følger hendelsesforløpet.

  Kellerman tegner ofte striper lenge etter at
  hendelsene har skjedd, noe som fører til at selve historien kommer hulter til bulter hvis man trykker stripene i kronologisk rekkefølge etter nummer. Et vanskelig valg, men jeg synes faktisk Egmont har valgt riktig.


  Øyvind Holen    4. September 2007, 13:07    #
 2. Takk for oppklaringen, Øyvind. Jeg regnet med at Kellerman i likhet med sine kolleger nummererte stripene fortløpende.


  Kristian Hellesund    4. September 2007, 13:21    #
 3. Joda, jeg tror han nummererer stripene etter hvert som de blir tegnet. Men i de første årene av karrieren var historiekronologien litt hulter til bulter. Det er forskjell på når Martin tegnet stripene og tidspunktet hendelsen
  faktisk fant sted.

  Så hvis bøkene hadde blitt trykket etter riktig nummerrekkefølge, ville det blitt litt vanskeligere å følge med i historien. Men forlaget burde nok spandert en liten forklaring på valget sitt i boka.


  Øyvind Holen    4. September 2007, 13:40    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)