Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VILL MAGI I BYEN HEATHERFIELD ( 9.11.07 )

Av: Frank Flæsland

Bladet W.I.T.C.H. er for tiden under omlegging. Etter å ha hatt “halve” avsnitt, med korte tilleggserier og annet stoff i nesten to år, går bladet nå tilbake til “fulle” avsnitt igjen, med 12 nummer i året. I tillegg får nye lesere den første historien som vedlegg i dette og neste nummer. Men bladet skal også få en ny giv i 2008, så det spør om dette blir midlertidig.

Jentene i Witch har her et eventyr som kan passe bra for nykommere til serien. Det magiske stedet Kandrakar skal gjennomgå en “renselsesprosess” og må være uten kontakt med ndre i et døgn. Ved en feil slipper kjæledyret We løs en god del av magien derfra.

Det skaper mye forviklinger i byen ettersom alle som ønsker seg noe får ønskene sine oppfylt. Jentene oppdager dette og forsøker å rette opp i dette, men bare de som har ønsket seg noe kan oppheve ønsket. Og når noen ønsker seg noe som påvirker en av jentene, kan de heller ikke motstå ønsket. Hvordan kan Witch-jentene få byen tilbake til normalt liv igjen?

En 8-siders historie om horoskoper og kjærlighet avrunder bladet, som har blandet spenningen med liberale doser med familie- og gutteproblemer for de fem jentene. Litt “klissete” men ellers brukbar underholdning for jenter fra 1. klasse og oppover.

W.I.T.C.H. nr. 16/2007
84 sider (+bilag)
41 kroner
Egmont Serieforlaget

Tekst: Silvia Giannati
Tegninger: Daniela Verro og Fransesca Lagramandi
Forside: Giada Perissinotto og Andrea Cagal

divider
 1. Omlegging til fleire seriar er bra. Og W.i.t.c.h. ER ein bra serie. Spørsmål—ser det står «Ekstra: Den første sagaen!» øvst på forsida—kva er dette?


  Olaf Moriarty Solstrand    9. November 2007, 08:23    #
 2. “«Ekstra: Den første sagaen!» øvst på forsida—kva er dette?”

  Dette er et bilag på 52 sider som bringer 51 sider av den første historien av W.I.T.C.H. som var i W.I.T.C.H. 1/2001, historien fortsetter i et eget bilag som følger neste nummer 26. november.


  Øyvind Braaten    9. November 2007, 10:39    #
 3. Den føste sagaen er på en måte de første delene av historien om w.i.t.c.h Det jeg prøver å si er at witch er delt opp i forskjellige “oppdrag” som de fullfører.

  Og når du sier fra 1.klasse og oppover så lurer jeg på hva du mener etterdom det er laget for 14 åringer og oppover.


  Håkon    9. November 2007, 19:18    #
 4. Serien er neppe for jenter over 14 år. Den er nok mer for aldersgruppen 9-14. Selv er jeg mann og har kjøpt kun de første årgangene. Min datter på 7 år kjøper det av og til, men jeg mistenker at det er mest p.g.a. de tingene som følger med. De vedlagte lokkemidlene er beregnet for jenter og vil nok dessverre skremme vekk mange gutter. Selve tegneserien er ypperlig lesning for begge kjønn. “Monster Allergy” skulle være noe tilsvarende for gutter, men solgte ikke godt nok og gikk inn etter to år.


  Øyvind Braaten    10. November 2007, 09:49    #
 5. siri.hei will jeg synes du er veldig sur noen ganger. marina. hay lin de er fint og snake med deg du har en kul stil.siri.cornelia du er romantisk og vaker.


  siri og marina    21. July 2009, 16:32    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)