Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VERDIGE ARVTAKERE (27.01.08 )

Lucky Luke 2003-2007 avslutter Egmont Serieforlagets bokserie om westernhelten. Det er et utmerket punktum med de nye serieskaperne Gerra og Achdé i storform.

Av: Kristian Hellesund

Morris og Goscinny stod for gullalderen til Lucky Luke. De to serieskaperne laget en westerntegneserie der historiske fakta ble kombinert med underholdning, humor og dyktig utført tegnearbeid. Listen var lagt høyt for nye manusforfattere etter Goscinny gikk bort, og med et og annet unntak var det en mindre sprek tegneserie Morris tegnet til andres manus gjennom åtti- og nittitallet.

I denne boken samles Lucky Luke-tegneseriene som er laget etter at Morris døde i 2001. Her er albumene Skjønne Quebec og Repet rundt halsen sammen med to kortere historier, hvorav den ene kom i et Lucky Luke-julehefte i 2003. Historiene er supplert med massevis av bakgrunnsmateriale om både seriene og serieskaperne, og presentasjonen er utmerket.

Tegneren Achdé samarbeider med manusforfatteren Gerra i albumhistoriene, og sammen står de for en sprudlende versjon av Lucky Luke. Tegnemessig holder Achdé nivået til Morris, mens manuskripene til Gerra er mye bedre enn mye av det som er publisert av Lucky Luke-historier gjennom nittiårene. Det er veldig mye å le av her. Gerra er glad i gags, og de kommer på løpende bånd gjennom albumene. Humoren er variert, og spesielt Skjønne Quebec må fremheves med mange mesterlige og ironiserende morsomheter omkring fransk-kanadiere og den kanadiske delstaten. I Repet rundt halsen er det brødrene Dalton som er i fokus, og lattermusklene får virkelig brynt seg her også.

Lucky Luke 2003-2007 er en flott samling av moderne Lucky Luke-historier. Skal man være kritisk til noe, så må det være utgivelsestidspunktet. Repet rundt halsen kom på norsk i albumform for under et år siden, men det tilgir vi Egmont Serieforlaget siden man på denne måten faktisk får sluttført bokserien med Lucky Luke komplett på norsk. Anbefales!

Lucky Luke 2003-2007
148 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Eg må innrømme at eg vart litt skuffa over at Rattata-heftene ikkje kom med i bokserien, den er eigentleg ikkje heilt komplett utan. Det kjem vel kanskje saman med eventuelle oppfølgarbøker i serien (når dei har gitt ut nokre fleire nye album.)


    knut robert knutsen    27. January 2008, 15:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)