Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

UT I ROMMET MED JASON ( 2.11.08 )

Jason serverer enda en godt utført tegneserie i form av Den siste musketer. Men trenger albumet være så fryktelig dyrt?

Av: Kristian Hellesund

Om det er Frode Øverli eller Jason som er best kjent av norske serieskapere i utlandet, lar vi ligge. Det som i alle fall er sikkert, er at Jason for lengst har fått et navn. Eisner-priser de to siste årene for henholdsvis Hemingway og Jeg drepte Hitler sier sitt. Det samme gjør det faktum at tegneseriene hans er utgitt i femten land og på ni ulike språk.


Det er ikke lett å være musketeren Athos i Den siste musketer.

Jasons nyeste utgivelse på norsk er Den siste musketer fra Schibsted Forlag. Denne gangen sender serieskaperen fra Møre og Romsdal leserne ut på et eventyr i verdensrommet. Fokuset er på musketeren Athos, som i aller høyeste grad har hatt bedre dager. Et angrep gjennomført av marsboere fører Athos til den røde planeten, der han blant annet får bryne seg på en militaristisk keiser.


Jason hyller blant annet Alex Raymond og Lyn Gordon i Den siste musketer. Keiseren har da vitterlig trekk av keiser Ming fra Mongo…

Som alltid er Jason en særdeles dyktig serieskaper. Her blander han en egentlig ordinær actionhistorie med massevis av underfundigheter. Jules Verne, Lyn Gordon, H. G. Wells og selvsagt Alexandre Dumas er godt representert i historien, der Jason også trekker inn små humoristiske stikk, doser med melodrama og selvsagt en “fight to the finish” som får stor betydning for helten. Tegneren Jason viser seg også frem på godt vis. Antropomorfe figurer går som vanlig igjen sammen med serieskaperens sedvanlige sidelay-out på vanligvis tre ganger tre ruter. Det er et krevende format, som Jason mestrer utmerket.

Med Den siste musketer har Jason nok en gang vist at han er en av Norges beste serieskapere. Dette er et flott, forseggjort tegneseriealbum, der fargeleggeren Hubert utfyller Jasons streker. Albumet er absolutt verdt å se nærmere på, men dessverre er prisen høy. Når man må betale nærmere 250 kroner for rundt 50 sider med serier, er det stor sannsynlighet for at innholdet i lommeboken stemmer ned denne utgivelsen og altfor få får stifte bekjentskap med Athos’ opplevelser på Mars. Men kanskje vi senere kan håpe på en gjenutgivelse i billigformat?

Den siste musketer
Av: Jason
ISBN 978-82-516-3305-5
48 sider
248 kroner
Schibsted Forlag

divider
 1. Tror jeg løper til sosialen i morra og spør om de kan sponse på meg denne utgivelsen..


  Tomte    2. November 2008, 17:05    #
 2. Jeg kjøper alltid Jason-utgivelsene på mammuttsalg. Det har ført til at jeg ikke fikk skaffet meg Hemingway før i vår en gang, og at jeg ikke får lest Jeg drepte Hitler før etter jul, og Den Siste Musketer før et stykke ut i 2010.

  Men bortsett fra det slipper jeg billig fra det. Og det er verdt å vente på.


  ABye    2. November 2008, 17:09    #
 3. Pleier å foretrekke teikneserier på originalspråket (forutsatt at eg forstår det), men Jason kjøper eg no på engelsk.

  http://www.bookdepository.co.uk/WEBSITE/WWW/WEBPAGES/search.php?key=jason+fantagraphics&by=title

  Mellom 50 og 80 kroner for dei fleste av albumene er meir i min prisklasse. (prisane på denne nettstaden er inkludert porto.)


  Knut Robert Knutsen    2. November 2008, 17:48    #
 4. Kjøpte albumene Vent litt…, Jernvognen og Du går feil vei for 25kr pr. stk. her om dagen på Norli. Det kan man kalle hyggelig pris.


  chrisron    4. November 2008, 01:36    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)