Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FLERE RAPTUS-GJESTER PÅ PLASS (23.11.08 )

Enda flere serieskapere har meldt sin ankomst til neste års Raptus. Blant annet stiller Conan-tegneren Cary Nord opp på tegneseriefestivalen i Bergen.

Av: Kristian Hellesund

Enda flere brikker har falt på plass for Tegneserieforeningen i Bergen og Raptus 2009. Raptusgeneral Trond Stien opplyser til Serienett at både Cary Nord og Didier Crisse er ventet på tegneseriefestivalen 11. til 13. september 2009.

Kanadiske Cary Nord er best kjent som Conan-tegner, men han har også tegnet Daredevil og en X-Men-miniserie for Marvel. De siste årene har han hatt jevnlig publisering i det norske Conan-bladet, og akkurat nå er Nord aktuell i norske bladhyller med både Conan nr. 6/2008 og Conan Fargealbum nr. 2/2008.

Didier Crisse kommer fra Belgia, og han har etter debuten sin med tegneserien Ocean’s King i bladet Spirou i 1979 jobbet med en rekke science fiction-serier. Blant annet har Crisse vært involvert i albumseriene Nahomi, L’Epée de Cristal og Kookaburra.

Fra før av er det klart at serieskapere som Achdé (Lucky Luke), Batem (Spiralis), Mike Perkins (Union Jack, Captain America, The Stand), Juanjo Guarnido (Blacksad), Milo Manara og Peter Bagge (Hate, Yeah!) stiller på Raptus neste år.

Nå er det også flere utenlandske serieskapere som er klare for Raptus. Fra festivalsjef Trond Stien får Serienett opplyst at Mike Perkins, Juanjo Guarnido, Milo Manara og Peter Bagge stiller opp i Bergen neste år. Bagge er best kjent for Hate, som så langt ikke er publisert på norsk. Milo Manara er kjent for en rekke tegneserier med erotiske overtoner, som for eksempel Borgia og Indian Summer. Han har også samarbeidet med Neil Gaiman på en Sandman-historie utgitt i den norske boken Evige netter. Guarnido er best kjent i Norge for Blacksad, mens Mike Perkins har arbeidet med titler som Union Jack, Captain America og The Stand.

divider
 1. Neste års festival tegner til å bli av god, gammel kvalitet, der spennende gjester definerer festivalens innhold og ånd. Ikke slik som årets triste forestilling … :(

  Manara skaper mediainteresse, selv om han etter min mening er en rimelig uinteressant piketegner. Demed får avisene de de trenger for å lage litt PR – noe som er sårt tiltrengt.

  Guarnido, Bagge, Perkins m.m. er spennende folk, og Cary Nord er absolutt også en interessant tegner. Jobben han gjorde på Conan ved relanseringen var svært viktig for DEN lanseringen. Og de heftene han tegnet tildigere i Daredevil skilte seg godt ut fra standard superserier.

  Så får vi håpe at noen norske serieskapere finner vegen til Bergen også, kunne f.eks. godt tenke meg et nytt møte med Christopher Nielsen :)

  Og at festivalledelsen får ut plakater litt før enn vel en uke før arrangementet!


  Arild    24. November 2008, 16:06    #
 2. Nå bor ikke jeg i Bergen, eller på vestlandet. Men jeg var i Bergen på Raptusfestivalen, og gikk igjennom byen flere ganger uten å se en eneste plakat, ei heller noen reklame i tegneserier eller andre steder. Det var kun internett som gjorde at jeg i det hele tatt visste at festivalen fant sted.


  Øyvind B    24. November 2008, 16:38    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)