Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MIRANDA OG ALVEPRINSEN IRIEL ( 5.12.08 )

InkaLill er kommet til sjette bind av albumserien om Miranda. I følge Serienetts anmelder viser dette albumet at serieskaperen blir en stadig bedre tegner og forteller.

Av: Frank Flæsland

Miranda og Leno har det travelt, det er kun noen dager til Miranda skal være på feenes slott og det er enda langt igjen. I tillegg blir de forfulgt av dusørjegere sendt ut av trollmannen Shalar, som Miranda har overlistet flere ganger tidligere. Nå må de krysse landet Daphnor, men det blir vanskeligere enn de hadde regnet med. Alle grenser er strengt bevoktet av svartalven Prins Iriel, som nettopp har sneket til seg makten. Og nå forkynner han at den rettmessige arvingen, Prins Coltreus, vil bli drept om ikke Miranda og Leno overgir seg.

En del detaljer er med på å løfte historien, som at Miranda nekter å drepe noen, fôrer en fugleunge med mygg, spillkort som er en blanding av “normale” kort og Tarot, og blondesporet Miranda legger igjen da hun blir bortført. Sekvensen der Prins Iriel forhører Miranda er også et lite hødepunkt.

Albumet fungerer bra som en frittstående historie, der Miranda og hennes allierte skal avsløre Svartalvenes komplott og gi Coltreus makten i landet. I tillegg blir trådene fra tidligere album presentert tydelig der de har innvirkning på denne historien (Dusørjegerne, reisen til feenes slott osv.). Vi får også se nye sider ved hovedpersonene, ikke minst Miranda selv.

Inka-Lill blir stadig bedre, både når det gjelder fortellerstil og tegninger, og hun byr på spennende sidelayouts og fargelegging i dette albumet. Figurene er også blitt mer realistiske siden starten av Miranda-serien. Noen kan kanskje reagere på nakenscenene i dette albumet; jeg synes de hører med til historien og er forholdsvis ufarlige.

Albumet anbefales til Fantasy-fans fra ungdomsskole og oppover.

Miranda 6: De sorte alvene
Av: InkaLill
ISBN: 978-82-419-0545-2
72 sider
149 kroner
Vigmostad & Bjørke

divider
  1. Spilkort: Inkalill kunne fremvise en proto-versjon av Miranda-spillet på siste Raptus. Inkalill er veldig opptatt av spill, rolle- og brettspill, og Mir-verdenen er som skapt for denne type videreaktivitet. I Trondheimske spillmiljø har man spilt Dor/Mirspill lenge. Kommer garantert til en bokhandel nær deg om en stund!!
    Ellers er jeg, som “gamleredaktøren”, godt fornøyd med hvordan serien utvikler seg!


    Spacedog    6. December 2008, 20:06    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)