Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

RESIRKULERT MORO ( 7.12.08 )

Tommy & Tigern av Bill Watterson er en tegneserieklassiker av høy kvalitet. Årets julehefte skuffer ikke, men det begynner etter hvert å bli nok resirkulering av en for lengst nedlagt tegneserie.

Av: Kristian Hellesund

Samlebøker. Album. Julehefter. Aviser. Eget tegneseriehefte. Biserie i andre blader. Tommy & Tigern er definitivt utgitt på norsk i en rekke ulike formater og sammenhenger. For tiden fronter tegneseriefigurene til Bill Watterson et månedshefte i magasinformat, der gode serier som Bone og den klassiske Pogo er med på å gjøre utgivelsen interessant.

For mange er det nok når de samme stripene dukker opp på norsk i egen tegneseriesamling for både tredje og fjerde gang. Selvsagt er det et kvalitetsstempel at Tommy & Tigern er så bra som tegneserie at forlagene kan gjøre det på denne måten, men før eller senere er det på tide å la andre overta rollen til Wattersons tegneserie. Kanskje tingen er å la Tommy & Tigern leve videre som en nostalgisk tegneserie, der det holder med årlige julehefter – akkurat som Fiinbeck og Fia eller Knoll og Tott.

Årets julehefte er en kvalitetsutgivelse med godt utførte striper og søndagssider fra Bill Watterson i storslag. Det meste er vinterrelatert, og Tommys betraktninger og opplevelser i snøen er nok flott å få med seg for en førstegangsleser. Vi andre må nøye oss med fire sider Pogo av Walt Kelly og like mye med Jeff Smiths Bone. Bevares, det er bra saker – men det forsvarer ikke innkjøp av et julehefte der mesteparten av innholdet er kjent stoff.

Tommy & Tigern – julen 2008
36 sider
44,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. “Kanskje tingen er å la Tommy & Tigern leve videre som en nostalgisk tegneserie, der det holder med årlige julehefter – akkurat som Fiinbeck og Fia eller Knoll og Tott.”

    Har selv tenkt på dette. Og selvsagt fortsette å trykke serien i et par aviser, og gjentrykk av bøker og album, for å vedlikeholde interessen. Men et eget blad virker nesten litt dumt nå, hvorenn bra det gjøres.


    Norman Spencer    19. December 2008, 00:01    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)