Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NRK-LYTTERNE FÅR EGEN AVSTEMNING (29.01.07 )

NRK P2s kåring av verdens beste tegneserie er blitt todelt. I tillegg til en fagjurys vurdering, vil også folkets tegneseriefavoritt bli utnevnt.

Av: Kristian Hellesund

NRK P2 er i full gang med å kåre verdens beste tegneserie. En egen jury bestående av Knut Nærum, Tonje Tornes, Morten Harper, Terje Thorsen og Øyvind Holen har kåret 30 kandidater til den gjeve tittelen, og akkurat nå telles det ned fra nummer 10 til nummer 1 på listen.

Opprinnelig skulle lytterne “være med og påvirke folkejuryens resultat”, men det har NRK P2 gått bort fra.
-Vi oppfordrer lyttere og lesere av nrk.no til å stemme på sin favoritt. Egentlig ville vi ha en poll på sidene, der folk kunne stemme på sine favoritter, og så kunne en se fortløpende hvordan det lå an. Vi trodde dette skulle være enkelt å få til, men det var det ifølge nrk.no ikke. Men dette skulle uansett bare være et uttrykk for folket sine synspunkter. Denne avstemmingen har ingen ting med juryens liste å gjøre, men vi vil offentliggjøre lytternes egen favoritt samtidig som vi annonserer juryens nr 1. Man kan altså ikke påvirke juryen, men sender man inn forslag er man med i kåringen av “Folkets tegneseriefavoritt”. Hovedgrunnen til at vi ikke la så stor vekt på folkets stemme, er at det hadde vært veldig lett å kuppe en slik avstemming. Selv om vi har fått en god del tilbakemeldinger, holder det at bare noen få organiserer seg og stemmer mange ganger, til at vi ville fått et misvisende resultat. Derfor kom vi frem til at vi heller ville ha en uhilda fagjury uten noen agenda, opplyser Njål Engesæth til Serienett. Engesæth er vaktsjef for Radioselskapet, som har ansvar for kåringen.

Engesæth utdyper også overfor Serienett hvordan juryen ble plukket ut.
-Fagjuryen ble satt sammen ved at medlemmer fra redaksjonen og ulike folk i tegneserie-miljøet diskuterte seg frem til en gruppe mennesker vi følte hadde ulike preferanser og kom fra ulike miljø, men samtidig hadde faglig tyngde nok til å sitte i en slik jury. Her vil en nok også kunne være uenig med oss i sammensetningen av juryen, men det var de menneskene vi valgte, avslutter Njål Engesæth.

Lytt til Radioselskapet på NRKs nettsider:
http://www.nrk.no/programmer/sider/radioselskapet/

Les mer om kåringen hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/390/nrk-p2-med-tegneseriekaring
http://www.serienett.no/article/394/presiserer-i-tegneseriekaring

Les mer om kåringen hos NRK:
http://www.nrk.no/nyheter/kultur/1.1663571

divider
 1. Kjekt at NRK svarer på Serienett sin (vel begrunnede) forespørsel om hva som hadde skjedd mht. nominasjoner og valg av komité.

  Her kommer et “vi er nødt å si noe”-svar, som egentlig understreker at de ikke hadde tenkt over hvordan en public poll skulle gjøres, men de tok det med sannsynligvis fordi det hørtes både kjekt og demokratisk ut.

  Og hvem som er spurt om hvem som skulle bestemme hva som er verdens beste tegneserier er sannsynligvis ikke foretatt annerledes en min første teori: en ringerunde rundt kvartalet.


  Spacedog    30. January 2007, 23:29    #
 2. Jeg har ikke svart på denne avstemmingen, siden dette så opplagt er en påhengt sak, som ikke har fått nok oppmerksomhet til at de får et brukbart utvalg av stemmer.

  I tillegg blir det gjerne de mest kjente seriene som blir kåret i en slik avstemming, spesielt i et begrenset utvalg som foreligger her.


  Frank Flæsland    6. February 2007, 20:44    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)