DAAN JIPPES RAPTUS-GJEST (17.04.07 )
Tegneseriefestivalen Raptus kan by på en av de mest kjente Disney-serieskaperne. Nederlandske Daan Jippes besøker Bergen i september.
Enda et navn er offentliggjort som gjest på tegneseriefestivalen Raptus i Bergen i høst. Daan Jippes besøker regnbyen og Grieghallen 28. til 30. september. Det er Raptus-general Trond Stien som opplyser dette til Serienett.
Den nederlandske Disney-tegneren glir dermed inn i et solid kobbel serieskapere som skal til Bergen i september. Fra før av er det kjent at Lucky Luke-tegneren Achdé, Zits-skaper Jerry Scott og navn som Marcello Toninelli, David Bishop, Albert Weinberg, Vince Deporter, Dany, Peter Madsen, Michel Blanc-Dumont, Knut Westad, Hermann Huppen, Tibet og Thierry Capezzone også er gjester under årets utgave av Raptus.
Oppdatert 24. april 2007.
Les mer om Raptus 2007 hos Serienett:
Hermann til Raptus 2007
Solid fransk-belgisk preg på Raptus
Capezzone til Raptus 2007
Peter Madsen til Raptus
Achdé til Raptus
Kommentarer er låst for denne artikkelen.
HVA ER VOSSASTREKEN? <- Eldre | Nyere -> FRØKEN DETEKTIV SOM SERIEHELT
Kjempeflott! For meg står Daan (og Freddy Milton) som de store fyrtårnene i en ellers nattsvart tid for DD&Co, den fryktelige perioden 75-85 FDR (Før Don Rosa). Med oppbrukte “til glede for nye lesere”-fortellinger og resten bare møl holdt disse historiene (hentet fra hollandsk Donald?) et skyhøyt nivå, nesten Astrobarksisk sammenlignet med resten. Man gikk så langt at man faktisk måtte innrømme at det fantes rettferdighet i verden, og en (tegneserie)Gud. Gleder meg til å møte Daan, jeg har møtt Freddy og pratet mye om hans fantastiske Gnuff-serie (les den!!!).
— Spacedog 18. April 2007, 23:10 #
Grøss….
Har dere ikke et bedre bilde av Jippes?
— Frank Flæsland 19. April 2007, 01:29 #
Bildet er diverre frå mi private samling, og det er i utgangspunktet ikkje eingong eit bilete av Jippes, men eit utsnitt av eit bilete av ein folkemengde Jippes var del av. Eg har utelukkande sendt det til Serienett i mangel på noko betre.
— Olaf Moriarty Solstrand 19. April 2007, 09:02 #
Jeg vet ikke hvor mye han var på trykk i perioden, men det Spacedog sier er at de historiene som kom på trykk var mye bedre enn alt det andre fra denne perioden.
Ellers har han ca. 300 historier, forsider etc. som er utgitt i Norge, i følge INDUCKS databasen. Det er to perioder som skiller seg ut her:
70-80 tallet.
2001 og fremover.
Dette er riktignok første gangs utgivelse som er listet, jeg vet ikke om det gjelder i Norge eller generelt.
Ellers har han gjort mye annet utenom Disney-serier.
— Frank Flæsland 19. April 2007, 17:26 #
Det er første gangs utgivelse på verdensbasis som er lista, ja.
Kan sjå ut som om hans første utgiving i Donald Duck & Co som er kjent i INDUCKS, med unntak av to einsidarar i 1983 og ei forside i 1976, kom i 1990. I tillegg kom eit album i 1988 og ein tosider i eit Fant julehefte i 1982.
Kjelde: http://coa.inducks.org/comp2.php?code=&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=&pg2=&bro2=&pagel=l&pagelx=n&hero=&xapp=&xa2=&creat=Daan+Jippes&art=&ink=&writ=&plot=&pub1=&pub2=&zno=on&part=&ser=&xref=&xrefd=&repabb=&repabbc=ar&includeParts=1&showimage=on&imageVisu=&vpages=on&vtitle=on&vhero=on&vpubdate=on&vart=on&vdesc2=on&vdesc=uk&vno=on&sort1=auto&sort2=none&listbyreprints=on
— Olaf Moriarty Solstrand 19. April 2007, 22:08 #
Det er merkeleg, for eg synast òg å hugse at Daan Jippes var eit av dei store namna tidleg på 80-talet.
— Knut Robert Knutsen 20. April 2007, 09:08 #
Hm … Uansett var jo ingen av seriene krediterte før på 90-talet, så NAMNET hans ville jo uansett ikkje ringe kjent, men …
— Olaf Moriarty Solstrand 20. April 2007, 09:17 #
Fanpresse, Olaf. Bøker og tidsskrift om serier. Hugsar at eg pløyde igjennom alt som lokalbiblioteket hadde om emnet teikneseriar når eg var gutunge, så det er mogeleg at det er der eg har namnet frå.
— Knut Robert Knutsen 20. April 2007, 11:16 #
Jeg tror at Jippes og Milton var aktive i Fan-miljøet også på den tiden. Mener jeg leste et stykke om hvordan Jippes og Milton jobbet med en Donald-historie der en rådhusklokke viste ulike tider på hver sin side, noe som førte til et gedigent togkrasj.
Vet ikke om denne historien kom ut på norsk den gangen, men hovedsaken var at Barks laget slike historier på samlebånd, mens andre måtte virkelig slite for å presse inn alt på få sider.
Og om seriene var krediterte eller ikke, man så fort hvor dyktige de ulike tegnerne var.
— Frank Flæsland 23. April 2007, 01:23 #