Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

- PLASS TIL TO TEGNESERIEFESTIVALER (10.02.06 )

Karstein Volle er tilhenger av en ny, norsk tegneseriefestival i Oslo. Arne Bye er det ikke. Til Serienett utdyper Volle at det er plass til flere tegneseriefestivaler i Norge.

Av: Kristian Hellesund

Tegneserienorge diskuterer tegneseriefestivaler for tiden. Det var Karstein Volle som satte i gang debatten da han uttalte seg til Aftenposten i forrige uke og etterlyste en ny tegneseriefestival i Oslo. Flere serieskapere er uenige i Volles synspunkter, og en av dem er Arne Bye. I går fortalte Holger og Hagbart-skaperen til Serienett at han tror at et så lite land som Norge ikke trenger enda en stor tegneseriefestival.
-Jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor man diskuterer en ny festival i Oslo fremfor å ta tak i den allerede eksisterende Raptusfestivalen og tenker på å hva vi kan gjøre der for å få inn det mangfoldet som etterlyses, uttalte Bye til Serienett.

Karstein Volle er ikke enig i Byes forslag.
-At Norge ikke skulle ha plass til to festivaler faller på sin egen urimelighet. Om man hadde hatt samme logikken for rockefestivaler, litteraturfestivaler og teaterdager hadde det sett ganske så stusselig ut her på berget. Det er veldig få som føler at f.eks. Øya og Quart er i konkurranse med hverandre. De fleste føler heller at de utfyller hverandre og gir et bredere kulturtilbud til folk flest, sier Volle til Serienett.
-Det jeg foreslo var ett alternativ. Jeg etterlyste i første omgang et seriearrangement for voksne i Oslo. Det er noe som ikke finnes ennå og jeg synes det er besynderlig, legger han til.

Volle er også opptatt av en god debatt i tegneserienorge.
-Grunnen til at jeg skrev innlegget, var at det siste året har vært en økende kritikk mot Raptus fra folk i bransjen. Disse har ikke lyst til å gå åpent ut med sine meninger, både på grunn av posisjonering ovenfor Raptus og at de ikke vil miste goodwill. Derfor la jeg inn et konstruktivt forslag, under fullt navn. Det beste hadde vært en konstruktiv debatt om alternativer. Heller det enn en ensidig svartmaling av Raptus. Jeg har ingen lyst til å rakke ned på Raptus. De har jobbet hardt og fortjener all oppmuntring de kan få. Jeg har allerede fått veldig trivelig respons fra Raptus og jeg håper at vi kan ha en fin dialog i fremtiden, understreker serieskaperen.
-Jeg ser også at noen tror at dette kommer fra et ønske om å slippe å reise, eller at vi snakker om arrogante hovedstadsfolk som ikke tror at det finnes en verden utenfor Oslo. Jeg bor i Helsinki, Finland, så turen er omtrent den samme. Grunnen til at jeg nevnte Oslo er rent praktiske grunner. Om Trondheim hadde hatt Serieteket, Egmont, Schibsted, Jippi og No Comprendo, hadde Trondheim vært et naturlig sted å ha festival. Jeg håper dette inspirerer til videre debatt og til et videre kulturtilbud for serieelskere i alle aldre, sier Volle til Serienett.

Arne Bye stilte et spørsmål overfor Serienett om hvorfor man ikke kan samles om å lage en stor og veldig bra festival med litt for alle i stedet for to halvdårlige? Karstein Volle har følgende svar på spørsmålet:
-Jeg synes Raptus har en fin greie gående, men det er plass for alternativer. Festivalen jeg beskrev er annerledes enn Raptus, jeg tror ikke de er interessert i at noen utenfra skal komme med en egen agenda og diktere dem. Ellers var det noen som sa at Raptus vil dø ut om en seriefestival arrangeres i Oslo. Jeg kan aldri tenke meg at noe sånt kan skje. Raptus blir faktisk arrangert på andre siden av landet. Raptus sitt hovedpublikum kommer så vidt jeg vet fra Bergen, avslutter Karstein Volle.

Les mer hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/57/-nok-med-en-tegneseriefestival
http://www.serienett.no/article/54/positiv-til-ny-tegneseriefestival

divider
  1. For å arrangere en tegneseriefestival må man først og fremst ha noen som vil ta på seg arbeidet med å arrangere. Har man en stab med ildsjeler som vil stå på litt, så er det bare å begynne. Profil, tema, osv. kommer etterhvert når man får litt oversikt over gjester, økonomi o.a. Liten grunn til å diskutere hvor man skal ha en festival, dersom ingen vil arrangere den.


    Øyvind Braaten    10. February 2006, 15:22    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)