Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

RAPTUS ER I GANG (10.09.06 )

Grieghallen er tegneserienorges mekka akkurat nå. Serieskapere, forlag og tegneserieinteresserte er blant dem som samles i Bergens storstue i anledning Raptus. Her serverer Serienett noen små glimt fra årets tegneseriefestival.

Av: Kristian Hellesund

Det er mye som skjer i forbindelse med årets utgave av tegneseriefestivalen Raptus i Bergen. En rekke serieskapere har snakket om seriene sine, og mange har også presentert nye utgivelser. Det har vært førpremiere på filmen basert på tegneserien “Over hekken”, tegneserieparade, donaldismepaneldebatt og mye mer. I tillegg har ulike forlag, serieskapere og tegneserieforhandlere hatt stands, og det er god grunn til å si at Grieghallen står i tegneserienes tegn denne uken.

Serienett har vært til stede under Raptus 2006 og snakket med ulike serieskapere og representanter for forskjellige forlag. Her følger en kort bildekavalkade for å vise noen inntrykk fra årets tegneseriefestival.


Tegneserier av mange slag er som vanlig å finne på Raptus.


Knut Solberg og Øystein Runde har samarbeidet om tegneserien “Futen”, som har førpremiere på Raptus. Runde har blant annet også laget “Margarin” i samarbeid med Kristopher Schau.


En energisk Erik Falk raste mot kommersielle tegneserier under programposten til Jippi, No Comprendo og Dongery. Jippi kunne i forbindelse med Raptus lette litt på sløret om noen nye utgivelser, og blant annet er “Hitler, Jesus og farfar” av Lene Ask, barneboken “Bø!” av Annette Saugestad Helland, “Bortenfor bøkene” av Ellen Bergheim og nye “Fakta fra verden” av Karstein Volle blant det man kan vente seg fra forlaget.


Kim Holms “Dette er et ran” ble gitt ut av Egmont Serieforlaget tidligere i år. Nå er en ny Holm-utgivelse med handling fra Bergen på gang – denne gang fra Jippi forlag.


Dongery-gjengen stjal showet under presentasjonene fredag kveld. Morsomhetene stod i kø, og det var svært vanskelig å ikke finne noe å humre av da Flu Hartberg & co slo seg løs. Publikum ble for øvrig foreviget til Dongerys flickr-album.


Fra standen til Seriehuset. For anledningen er det Hans Erik Skoglund og Øyvind Braaten som viser frem noen av forlagets utgivelser. Senere i år gir Seriehuset ut “Masers voktere” av Frezzato, mens Wolverine-albumet “Saudade” med manus av Sprint-forfatter Morvan kommer i oktober.


Wildside Comix er også til stede på Raptus. I forbindelse med Raptus har Vanja Nilsen (til høyre) kommet med utgivelsen “Slangekongen”. Her er Nilsen sammen med Terese Antonsen, som har bidratt til blant annet Wildside nr. 1.


Donald-forfatter Olaf Moriarty Solstrand (til høyre) er ute med en biografi om William Van Horn. “Plystrende lopper og svirrende fluer” har Solstrand skrevet sammen med Tommy Kvarsvik (delvis skjult). Her er de to på standen til Kelpie forlag.


Manuele Fior ga i sommer ut tegneserieromanen “Ikaros” på Jippi forlag. Utgivelsen er en vakker bok i en ekspressiv stil.


Mads Eriksen er en populær mann under Raptus. Dette bildet er tatt under Eriksens M-presentasjon i går.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)