Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ROCKY NETTOPP NÅ – 100!! (28.08.16 )

Serieskapere, skribenter og redaktører som har kommet og gått samler seg om å hylle bladet Rocky.

Av: Trond Sätre

For det er verdt å merke seg at dette utvidete jubileumsnummeret er en hyllest til bladet Rocky, mer enn figuren eller serien. Regnet fra Bladkompaniets første, norske utgave av bladet i 2003 er vi nå kommet til nr. 100 med nr. 6/2016. Bladet har gått kontinuerlig siden det startet, og vært gjennom tre forlag og ni redaktører. Flere av dem ser tilbake i dette nummeret hvor alle skal være med, i alle fall tilsynelatende alle som vil.

Rocky selv kommer litt i bakgrunnen. Hvis du hadde trodd at Martin Kellerman skulle finne på noe spennende i tide til å skildre det i dette nummerets striper, må jeg nok skuffe deg. Tvert imot kunne en nesten få inntrykk av at serieskaperen har holdt seg i ro så han ikke skulle ha noe å fortelle om som kunne ta all oppmerksomheten i # 100. Alt som skjer, er at Rocky sitter hjemme hos Magne og prater skit før han til slutt beveger seg hjem. Men månedens sekvens byr på mange gode og treffende, om ikke alltid særlig originale, betraktninger – Særlig når Magne engasjerer seg i samtalen på alvor.

Å ramse opp alle som har bidratt med gjestetegninger, artikler, kommentarer o.l. til Rockys 100 nummers jubileum ville bli å gå for langt i detalj. Ikke alt er videre interessant heller, og noe av det er repriser, selv om de tidligere bidragene til Christopher Nielsen og Karl Ove Knausgård er verdt å presentere på nytt. Blant høydepunktene kan jeg trekke fram Dag Gravems artikkel om sine erfaringer som oversetter og redaksjonell medarbeider, Lars Berger (rotta Larsern i serien) sin artikkel om musikkbransjenes utvikling og Krüger og Krogh-teamets hyllestserie. Krüger og Kroghs første sak siden «Brennpunkt Oslo», kan en faktisk si!


Så kan dere prøve å gjette hva Krüger og Krogh er i ferd med å bivåne…

Månedens kandidat til Rockystipendet er «Kald Kaffe» av Linn Irene Ingemundsen. Det er ikke til å komme forbi at den likner litt på forrige bidrag, «Ting Jeg Gjorde». Begge serier er tegnet med strekfigurer og har en kynisk tone. Men «Kald Kaffe» har mer uttrykksfulle figurer, humoren er mer folkelig, men også moderne og smart, og mindre sær. Derfor burde den ha gode muligheter i konkurransen.

Jeg burde kanskje si at skal du bare kjøpe ett nummer av Rocky i år, må det bli dette. Men bortsett fra at stripene holder et ganske høyt nivå vil jeg tvert imot si at den tilfeldige leser vil få mer ut av en vanlig utgave av bladet. Nummer 100 er bransjens feiring av seg selv, og av Martin Kellerman. Den feiringen er dem vel unt, og alle serieinteresserte er invitert.

Rocky nr. 6/2016 (kronologisk nr. 100)
Av Martin Kellerman, med gjesteinnslag av Linn Irene Ingemundsen
100 sider
Kr. 69,90
Bestselgerforlaget/Strand Comics

divider
  1. En liten merknad- Maren Uthaugs “Ting jeg gjorde” har faste hovedfigurer, med Uthaugs alter ego, som vel har figurert i samtlige striper til nå, og hennes familie (mann, barn).


    håkon strand    29. August 2016, 16:27    #
  2. Okay. Hun uttrykte seg litt generelt, men jeg kan se det når du nevner det. Skal rette det opp.


    Trond Sätre    29. August 2016, 20:18    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)