Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HIMMELSK BRA (29.09.06 )

Torbjørn Lien er aktuell med en samling av vitsetegningene Mannakorn. Blandingen vitsetegning og bibelord gir god underholdning og muligheter for ettertanke.

Av: Kristian Hellesund

Flere av de store serieskaperne i Norge prøver seg med vitsetegninger ved siden av de vanlige tegneseriene. Frode Øverli har Rutetid, Lars Lauvik sysler med Oppgulp, og Torbjørn Lien lager Mannakorn. Mannakorn skiller seg fra andre vitsetegninger ved at Lien tar utgangspunkt i et bibelord og bruker det i en humoristisk vri gjennom ord og bilder. Idéen er glimrende, og dette gjør at Mannakorn blir noe mer enn vanlige vitsetegninger.

Torbjørn Lien er en dyktig serieskaper som fortjent har hatt suksess med Kollektivet. Til Mannakorn tar Lien med seg en karikaturaktig tegnestil og uventede poenger, og gang på gang åpner kombinasjonen latterdøren. Liens Mannakorn er morsomme, og det er spesielt når han kombinerer sitater fra Det gamle testamentet med situasjoner fra hverdagsnorge at Kollektivet-skaperen treffer best.

Det er Westwind forlag som har tatt for seg Liens Mannakorn og samlet dem i en liten bok. Hver vitsetegning har fått egen side, og dermed kommer hvert bidrag bedre til sin rett. Det er blitt plass til 100 Mannakorn i boken, og alt i alt holder samlingen en meget høy kvalitet. Akkurat nå slåss Torbjørn Lien om tittelen Norges vitsetegningkonge, og med boken Mannakorn leverer han en god søknad.

Mannakorn
ISBN 82-92514-51-1
104 sider
Westwind forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)