Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

YPPERLIG UNDERHOLDNING ( 3.03.08 )

Danske uker: En rekke tegneserier blir filmatisert. I desember har Largo Winch premiere. Serienett har sett nærmere på det nyeste danske albumet med tegneseriefiguren til Jean Van Hamme.

Av: Kristian Hellesund

Largo Winch fikk bare et album på norsk før Jean van Hammes tegneserie endte opp som biserie i Fantomet og Agent X9. I Danmark ga Carlsen Comics ut to album i 1994 og 1995. Så ble det stille til det lille forlaget Donovan Comics startet opp albumserien på nytt i fjor. Så langt har Donovan kommet med det tredje albumet, som på dansk har fått tittelen Opkøb.

De fleste franskspråklige albumene med Largo Winch er utgitt på norsk i Agent X9 i hefteformat og svart/hvitt. Det gjelder ikke Opkøb. Albumet, som opprinnelig het O.P.A., kom på norsk i farger i Fantomet nr. 23/1995 og 24/1995 under tittelen “Aksjekrigen”. Milliardæren Largo Winch er på plass som styreformann i det kjempestore konsernet han har arvet etter sin adoptivfar. Utfordringene står i kø. Winch blir både utsatt for maktkamp, drapsmenn, kvinnelige beilere og ikke minst et forsøk på fiendtlig overtagelse av konsernet.

Manusforfatteren Jean Van Hamme er en rutinert ringrev i tegneseriebransjen. Han har stått for manuskriptene til en rekke prisbelønte tegneserier, og her i Norge er han best kjent for titler som XIII, Thorgal og Historie uten helt. I Largo Winch-albumet Opkøb serverer Van Hamme en god blanding av spenning og humor. Albumet er særdeles underholdende, og det eneste minuset med historien er at den fortsetter i neste album. Så langt er ikke det utgitt i Danmark, men norske lesere kan finne historien “Business Blues” i svart/hvitt i Agent X9 nr. 5/1996 og 6/1996.

Tegneren Philippe Francq gjør en utmerket jobb. Han har en god, realistisk strek som egner seg godt til tegneserien. Albumformatet passer Francqs tegninger utmerket, og når man sammenligner det danske albumet fra Donovan Comics med den norske publiseringen i Fantomet, kommer helt klart tegningene best til sin rett i albumet.

Largo Winch er en godt utført tegneserie som det er verdt å få med seg. Denne anmelder hadde helst sett en norsk albumserie med tegneserien, men i mellomtiden anbefales dette og kommende Largo Winch-album på dansk.

Largo Winch 3: Opkøb
ISBN 978-87-992002-0-7
52 sider
99,95 danske kroner
Donovan Comics

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)