En av disse fuktige fredagene som Bergen er blitt belemret med etter at været sluttet å være som det var da jeg var liten, samlet vi en gjeng og preiket tegneserier på Barbarista.
**
Lessons Drawn – David D. Seelow (red)
En attraktiv bok for landets pedagoger som ønsker gjøre tegneserier tilgjengelig for elever. Teoretisk grunnlag og praktiske eksempler viser hvordan tegneserier kan brukes på tvers av fag og alderstrinn. Dybdelæring er i skuddet med innføringen av Fagfornyelsen til høsten, og denne fungerer som en del av grunnmuren av til slik læring.
Utgitt på McFarland & Company.
**
Han Ola og han Per
Norsk-Amerikansk tegneserie fra Decorah-Posten, utgitt mellom 1918 og 1935. En fantastisk serie om hverdagen til norsk-amerikanere og deres tvihold på norsk kultur og tradisjoner. Integreringspolitikk? Ikke noe for Norske Nordmenn i USA, gitt.
Denne serien ligger også på Nasjonalbiblioteket
**
2020 Annual Phantom Isle of Eden special
Det er såpass klisjéfylt at Serienett skriver om Fantomet at jeg var usikker på om denne skulle være med i oversikten i det hele tatt, men denne Australske antologien samler 9 av avis-seriene som om handler Fantomets øy-paradis Eden.
Med bladet fulgte «fanzinen» Kid Phantom, hvor kjøperen av Edenutgaven får streng melding om at fanzinen skal gis til en unge i nabolaget.
Tilgjengelig per Internett fra hin siden av kloden.
(Øverst: Ola og Per-statuen i Spring Grove, Minnesota)
Klisjéfylt?
Serienett har en programerklæring om å favne vidt og bredt av det som utgis av serier i kongeriket (og andre steder).
Hvor er da omtaler av
Allan Falk, Billy, Bone pocketserie, Davy og Miki, Donald Duck & Co, Donald Pocket, Familien Campbell, Gamle gubber samlebind, Hurtigmat, Klassisk Donald, Mikke Mus av Floyd Gottfredson, Pioner, Pioner Presenterer, Radio Gaga, Sagaen om Thorgal, Sprint Spesial, Sprint presenterer Zorglub, Tempo, Tex Willer, MaxiTex, Tex i farger, Vallhall boksamling, Wendy…(for å nevne noe.