seriX

seriX fokuserer på tegneserier til barn og unge og pedagogisk bruk av serier i skolen. Vi er en frivillig organisasjon som er sprunget ut av miljøet rundt magasinet Serienett. Skape leseglede i den oppvoksende generasjon er vel primærmisjonen.

Du finner våre artikler i undermappen serienett.no/serix

Vi ble stiftet da Serienett fylte ti år, og bestemte oss, etter en vellykket jubileumsfeiring, å fortsette arbeidet med eventer. Vi ønsker nå ut til en større målgruppe enn hva magasinet klarer i dag ved å arrangere happenings i Bergen og resten av Hordaland. Vi har base på BarBarista i Øvregaten, det er et passe eklektisk sted å møtes og diskutere tegneserier har vi funnet ut. At Arild W. er med å drive det stedet spiller selvsagt inn også.

Vi arrangerer tegnetorsdager på ulike steder rundt i Bergen, hvor vi også inviterer serieskapere til å fortelle om sine aktiviteter. I løpet av de siste to årene har vi arrangert internasjonal utstilling på Fana bibliotek, skandinavisk seriekveld på hovedbiblioteket og flere mindre arrangementer rundt omkring.

seriX vår opprinelige logo formsatt av Arild W.
seriX

I 2018 formaliserte vi samarbeidet med serienett.no og vi har felles organisasjon og en kraftigere stemme i disse interessante tider for tegneserier som medium. i januar 2019 legger vi inn seriX eksisterende nettsider inn under Serienettoverbygningen for å samle alt i et magasin. Alene eller i samarbeid med lokale forlag gir vi også ut små, rimelige, tegneseriehefter som kan brukes i skoleverket.

Det er vårt mål å være en støtte til leseglede, til formidling og til forståelse for bruk av tegneserier som faglitteratur på barne- og ungdomstrinnet.

Organisasjonsnummer:

917 238 537

Navn/foretaksnavn:

SERIX

Organisasjonsform:

Ideell organisasjon, med formål  å fremme tegneserier i skole og bibliotek gjennom rettede og åpne  arrangementer.

Forretningsadresse:

c/o Øystein Nordvik / oystein @ serix.no
Nattlandsveien 76B
5094 BERGEN

– spør oss om hva det skulle være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *