seriX

seriX fokuserer på tegneserier til barn og unge og pedagogisk bruk av serier i skolen. Vi er en frivillig organisasjon som er sprunget ut av miljøet rundt magasinet Serienett. Skape leseglede i den oppvoksende generasjon er vel primærmisjonen.

Du finner våre artikler i undermappen serienett.no/serix

Vi ble stiftet da Serienett fylte ti år, og bestemte oss, etter en vellykket jubileumsfeiring, å fortsette arbeidet med eventer. Vi ønsker nå ut til en større målgruppe enn hva magasinet klarer i dag ved å arrangere happenings i Bergen og resten av Hordaland. Vi har base på BarBarista i Øvregaten, det er et passe eklektisk sted å møtes og diskutere tegneserier har vi funnet ut. At Arild W. er med å drive det stedet spiller selvsagt inn også.

Vi arrangerer tegnetorsdager på ulike steder rundt i Bergen, hvor vi også inviterer serieskapere til å fortelle om sine aktiviteter. I løpet av de siste to årene har vi arrangert internasjonal utstilling på Fana bibliotek, skandinavisk seriekveld på hovedbiblioteket og flere mindre arrangementer rundt omkring.

I 2018 formaliserte vi samarbeidet med serienett.no og vi har felles organisasjon og en kraftigere stemme i disse interessante tider for tegneserier som medium. I januar 2019 legger vi inn seriX eksisterende nettsider inn under Serienettoverbygningen.

Alene eller i samarbeid med lokale forlag gir vi også ut små, rimelige, tegneseriehefter som kan brukes i skoleverket.

Det er vårt mål å være en støtte til leseglede, til formidling og til forståelse for bruk av tegneserier som faglitteratur på barne- og ungdomstrinnet.

Organisasjonsnummer:

917 238 537

Navn/foretaksnavn:

SERIX

Organisasjonsform:

Ideell organisasjon, med formål  å fremme tegneserier i skole og bibliotek gjennom rettede og åpne  arrangementer.

Forretningsadresse:

c/o Øystein Nordvik / oystein @ serix.no
Nattlandsveien 76B
5094 BERGEN

– spør oss om hva det skulle være.

1 tanke om “seriX

  1. Flott å se dere komme på nettet igjen. Håper dere feirer det, slik slik nettkjenning fortjener!
    Folk dere kunne kontakte: Dag Kongsvik, Knut Nærum (Litt inhabil, må sies). Finnes det tegneserie/manga& grafiske romanentusiasme i Cappelen-Damm, så få dem med.
    +Folk fra kjelleren på Tronsmo m.fl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *