Raptus sett fra markedsplassen

dsc01962

I denne bransjen er det alt mulig du kan bli spesialist på. Arthur Suydam er ekspert på å male og tegne zombier. «Marvel Zombies» er blitt et begrep, men han har også laget zombier for andre forlag og franchiser, noe som tydelig gikke fram av standen hans.

dsc01948

-Pinkie Pie er min yndligsponni, sier kanadiske (polskfødte) Agnes Garbowksa, og med sitt sprudlende humør har de absolutt noe til felles. Sammen med Sara Richard har de vært på Raptus med temaet My Little Pony: Friendship is Magic, og Agnes var svært godt synlig. Som regel var hun enten å finne på diverse foredrag og paneldebatter, eller hun var opptatt med å signere og tegnet ponnier på stand.

dsc01936

Hans Marius, alias Les Inkwell, kom med et konseptalbum om Andebys beboere nå i vinter, og han liker også å tegne ender, rett nok i en litt alternativ strek. Han var på Raptus for å selge albumet «Duckrock».

dsc01933

-Det er lett for meg å gjøre narr av folk, for jeg hater alle, fortalte Marcus L. under presentasjonen av sin nye tegneserie «Historier fra Fisketorget» på søndag. Marcus sikret seg mye forhåndsomtale i Bergensavisene ved å lage en tegneserie om byens kjære fisketorg. Han satt ellers mest ved standen og solgte «Fisketorget», som han hevder er del en, eller «nummer null», i serien «Crisis Comix».  Nr 1 og 2 kom i 2014, og nummer 3 håper han å få laget løpet av vinteren. Fem utgaver er planlaget, og i alle fall den femte vil også finne sted i Norge.

dsc01915

Outland/Zoom hadde fire nyheter til Raptus i år, en ny Sprint-bok, en ny Blåjakkene-bok, den første Kid Lucky-boka, og en samleutgave av Dragonball, i ny oversettelse fra japansk (sistnevnet er gitt ut av Outland alene). Tine Søreng (f.v.) er sjef for Geekon, en festival som blir avholdt for andre gang i april neste år, men som hun allrede nå benyttet anlendingen til å avertere. Det er planer om å ha mer fokus på tegneserier til neste års Geekon, med blant annet workshops, forteller Tina, her sett med Ellen Bergheim.

dsc02121

-Jeg skulle ønske hele verden var digital, tradisjonell publisering er kjedelig, sa Ida Margrethe Neverdahl på en paneldebatt om digitale tegneserier i dag. I dag signerte hun også Gelé-boka på stand. I januar reiser hun til Los Angeles, der hun blant annet har planer om å bli med i en bestemt wrestlingklubb. Dette har litt mer relevans for virket hennes som serieskaper enn du kanskje tror.

dsc02123

Andreas Håndlykken og Mac Ask har hatt et godt år så langt. 4AM-boka ble utsolgt på Raptus-standen, 4AM er fornyet med et år i bladet Kollektivet, og paret fikk ekstra oppmerksomhet på årets Raptus for deres bidrag til den nye antologien ÜberKrig.

dsc01965

Ingen Raptusfestival uten Mike Collins! Nesten ikke, i alle fall. Han har vært gjest på de siste 14 av 15 festivalene, og også i år hadde han et nytt Varg Veum-julehefte å presentere, i tillegg til å generelt skape god stemning. På gallamiddagen ble han overrukket en spesiell utmerkelse for lang og tro tjeneste: En paraply som de frivillige hadde tegnet på.

dsc02070

dsc02014

Også Erlend Sandøy, som går på tegne-og animasjonsskolen Animation Workshop i Viborg i Danmark, bidrar til den nye antologien ÜberKrig. For øvrig solgte han egne serier på stand, inkludert en pamflett der han forteller om en studiekamerat som forlot tegneseriemediet for å bli buddhistmunk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *