Bokvenner med nysatsinger

Solum Bokvennen utgir tegneserier for første gang. Denne høsten lanserer forlaget en ny serie for barn, og to grafiske romaner med litterære røtter.

-Det er helt tilfeldig at disse utgivelsene sammenfalt, forteller Åse Kristin Skorstad i Solum Bokvennen. -De tre redaktørene har valgt ut bøkene uavhengig av hverandre.

Hun og Janne Scavenius dro til Frankfurt-bokmessen i 2019 som forlagsrepresentanter for å finne bøker som de hadde hatt lyst å lese for egne barn. De endte med å få de norske rettighetene til den franske tegneserien «Bergères Guerrières», som har den norske tittelen Bukkekrigerne. Det første av tre bind kommer i slutten av september.

-De siste årene har det kommet flere gode serier, som har tent lesegnisten hos barn som ikke ellers ville vært så ivrige på bøker, mener Skorstad. – Det er nok den største motivasjonen for å gi ut «Bukkekrigerne». Skorstad framhever videre de sterke, kvinnelige hovedpersonene, men også humoren, og illustrasjonene med sin spesielle fargepalett. Serien er skrevet av Jonathan Garnier og illustrert av Amelié Flechais.

Flechais har tidligere jobbet for irske Cartoon Saloon på Tomm Moores tegnefilm «Sangen Fra Havet» (2014).

Solum Bokvennens andre tegneseriepublikasjon er Fedre og Døtre («Dotter of her Father’s Eyes», 2012) av Mary og Bryan Talbot. Boka er en blanding av Marys selvbiografi om oppveksten med sin far, litteraturprofessoren og James Joyce-eksperten James S. Atherton, og en biografi om Joyces datter Lucia. Boka er ute nå.

Serienett har tidligere omtalt originalutgaven av denne.  

-[Boka] berører datidens, brutale og systematiske holdninger rundt skapende kvinner, og hva kunsten deres var verdt, sier Skorstad om «Fedre og Døtre».- Temaet er stadig like aktuelt dessverre, for disse holdningene eksisterer fremdeles flere steder i verden.

Solum Bokvennen har utgitt flere romaner av Albert Camus. Forlagets tredje utgivelse er derfor Jaques Ferrandez’ tegneserieadapsjon av Camus’ Den Fremmede (1942/2013). Boka kommer tidlig i november.

Skorstad håper publikasjonen kan gjøre Camus’ litteratur tilgjengelig for enda flere etter utgivelsen av «Pesten» tidligere i år.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *