Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MENS VI VENTER PÅ DEN STORE BOKA ( 9.10.12 )

Børge Lunds Lunch har kommet med sin første bok, selv om den neppe får noen framskutt plass i bokhandlernes hyller.

Av: Trond Sätre

De siste årene har det såkalte sjekkhefteformatet fra 50-tallet gjort et pussig lite comeback. Du har kanskje sett dem i kiosken eller bokhandelen, de små avlange bøkene dedikert til én bestemt serie og ett tema, med ei seriestripe på hver side. Vanligvis står ved siden av de andre tegneseriene, skjønt gratulasjonskortene hadde kanskje vært en like naturlig plass å sette dem. For dette er gavebøker, små oppmerksomheter og ikke noe for serieinteresserte – med unntak av komplettister.

Men akkurat denne nyeste boka i serien er tilfeldigvis også den aller første Lunch-boka, og er verdt å nevne bare i kraft av det. Det fulle navnet er «En liten bok om gode kolleger», og til forskjell fra de fleste bøkene i denne serien kan i grunnen hvilken som helst stripe brukes om temaet. Utvalget virker likevel ikke helt tilfeldig. Trolig for å utvide publikumsappellen er kvinnene klart mer synlige i denne samlingen enn det som mer vanlig. Noe som er godt gjort med tanke på at Lunch har en kjønnsfordeling som likner Smurfenes.

Folk som venter på den første store Lunch-boka vil nok se bort fra denne. Først og fremst er boka bevis på at Lunch har få utfordrere i sin nisje. Ingen av de andre tegneseriene «en liten bok om»-serien kunne ha dekket temaene kontor og kolleger på en ordentlig måte.

Lunch – En liten bok om gode kolleger
ISBN 9-788242-946638
56 Sider
99 kr
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)