Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GUDENE MÅ VÆRE GALE (17.10.12 )

Tvilsomme helter kjemper mot ugudelige guder i bind to av Dadaph Serraph

Av: Trond Sätre

Dadaph Serraph-serien har den fordelen at serien har klart atskilte kapitler, såkalte “etapper”, noe som gjør det lett å dele opp historien i albumformat. Til alt hell fantes det et perfekt sted å avslutte bind en, «Reisen til Verdens Ende», etter ca. tretti sider. Dette albumet ble omtalt her på Serienett i sommer, men jeg hadde likevel nytte av å lese det før jeg skulle omtale bind to, «Den Gale Mannen i Tårnet». Dadaph Serraph er en serie som alltid har vært i rivende utvikling, og det synes godt når du leser disse albumene etter hverandre. I sin spede begynnelse var serien preget av banale og overtydelige poenger, selv om historien hadde muligheter.

I bind to har serien modnet betraktelig. Poengene er bedre, subplottene er mer oppfinnsomme, og historien mer fokusert. Dessuten er selve tegningene er mindre skisseaktige. Denne gangen seiler halvguden/trollmannen Xut opp som historiens Big Bad, mer på grunn av innsatsvilje og heltenes inkompetanse enn takket være egen kompetanse. Tittelen henspiller på hvor disse konfrontasjonene stort sett finner sted. I en sidehandling blir det arrangert et presidentvalg i gudenes land. Presentasjon og redigering gjør det lett å komme inn i handlingen.

Serien har riktignok visse svakheter ennå. Det hender at historien roter seg litt vekk, og noen av poengene preges stadig av forutsigbarhet og gjentakelser. Inntrykket er at serien fungerer best i daglige doser tross alt, og derfor vil jeg først og fremst anbefale dette albumet til de som allerede er fans. Hvis du bare er nysgjerrig på serien, er stripearkivet på nettserier.no fortsatt det beste stedet å begynne.

Sagaen om Dadaph Serraph Album 2: Den gale mannen i tårnet
Av Bård Lilleøien
ISBN 978-82-92886-19-9
36 sider
80 kroner
Laksevåg Forlag

For ordens skyld gjør vi våre lesere oppmerksomme på at Laksevåg forlag også står bak Serienett.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)