Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SØRLANDETS FØRSTE TEGNESERIEFESTIVAL (30.08.13 )

Stribefeber arrangeres i Kristiansand 7.-8. september. Serienett gjengir her tegneseriefestivalens pressemelding i sin helhet.

7.-8. September arrangeres den første tegneseriefestivalen på Sørlandet på Aladdin Kino. Festivalen, som vi har døpt Stribefeber! har i år som hovedtema hvorfor Hollywood i stadig større omfang produsererer filmer som er adapsjoner av populære superhelt-tegneserier. En som vil kaste lys over dette temaet under Stribefeber! er tegneserieskaperen Josef Tzegai Yohannes. Yohannes er med sin serie The Urban Legend en av de få norske tegneseriekunstnerne som har høstet internasjonal anerkjennelse for å ha skapt et eget superheltunivers.

På festivalen kan du også få en smakebit på foredragsholdere og paneldebattdeltakere som en uke senere vil delta på Raptus-festivalen i Bergen 12.-15. september. I år har Raptus sendt over fjellet den amerikanske tegneserieforfatteren Gail Simone, som har skrevet manus til flere titler fra DC Comics, blant annet Wonder Woman, den irske forfatteren Nouelle Harrison (Evie Blake), kjent for sine erotiske romaner inspirert av tegneserien Valentina og den argentinske seriekunstneren Ciro Hernandez (Berliac).

Stribefeber! skal skape debatt – om hvilke kryssende forbindelser som eksisterer mellom tegneserier, animasjon og film. For å synliggjøre overgangene mellom mediene vil Cinemateket i Kristiansand vise flere dokumentarfilmer for å gi publikum innsikt i tegneseriesjangerens utvikling og historie.

Et annet viktig tema i debattene under festivalen vil være hvordan skoleverket i Norge gir unge lesere muligheten til å lære om tegneseriemediet. Vi vil også ta opp om distribusjon av tegneserier er tilstrekkelig oppbygd til å gi publikum et nødvendig kunnskapsgrunnlag om sjangeren. Dette vil bli drøftet av den svenske forleggeren Johan Kimrin fra Apart Forlag, som i tillegg vil holde foredrag om tegneserien The Walking Dead, som nå er aktuell som TV-serie.

Publikum vil kunne få direkte kontakt med tegneserieskapere gjennom workshops og boksigneringer og fankulturmiljøet vil få en arena for knytte kontakter og dyrke egne interesser. For å få til dette har Stribefeber! et tett samarbeid med Raymond Haugland, daglig leder i Outland Kristiansand og Kristian Hellesund som hvert år arrangerer Serietreff i en rekke norske byer og tettsteder. Sistnevnte har invitert til Kristiansand Karine Haaland, Ellen Bergheim og Bård Lilleøien. Forskere og kritikere kommer til Kristiansand for å dele sine betraktninger med publikum. Med i Stribefeber!-debattene i år har vi derfor tegneseriekritiker i Norske Le Monde diplomatique Morten Harper og forskeren Svenn-Ove Myklebost, førsteamanuensis i Volda. Andre som vil bidra under festivalen er Tor Erling Naas (Tor Ærlig), som holder workshop og Terje Moen (The Moen), som stiller ut egne tegninger, skaperen av Pia Zawa-serien, Tore Knutsen og Kristian Landmark, som vil holde foredrag om tegneserieserien 7: Jernvotten. Her er noe for enhver smak!

Mer informasjon om programmet finnes på festivalens nettside:

http://www.stribefeber.no

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)