Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SØRLANDSMANGA I NOVEMBER (23.09.14 )

Når Kristiansand har fått egen tegneseriefestival, kan Arendal være dårligere?

Av: Trond Sätre

Arendal folkebibliotek har tidligere arrangert animé-og mangakvelder to ganger, begge i fjor. Særlig på arrangementet på senhøsten trakk flere enn ventet. Å utvide konseptet virket som en naturlig utvikling, og nå blir det altså festival med det beskrivende navnet Animanga på biblioteket i Arendal den 7. og 8. november 2014.

Dermed får Sørlandet to tegneseriefestivaler på samme årstid, men bibliotekar Tove Jeanette Kittelsen mener arrangementet er tilstrekkelig ulikt Stribefeber. Animanga arrangeres på senhøsten for ikke å kollidere med liknende treff om sommeren, og som navnet antyder er det ikke snakk om en ren tegneserie(eller manga-)festival. Det er plass til mye av det vi forbinder med asiatisk populærkultur. Selvsagt blir det filmvisning og cosplay, inkludert et sminkekurs, men i tillegg vil festivalen komme inn på temaer som photoshoot, asiatiske ledd-dokker, og origami. Blant annet.


Wolf Children er hovedfilmen på Animanga

Litt vestlige tegneserier blir det likevel plass til: Sigbjørn Lilleeng holder tegnekurs (påmeldingsfrist 15. oktober), og Ida Neverdahl står også på gjestelista.

Kittelsen er optimistisk med tanke på besøkstallet; det kom oppimot 100 på arrangementet i fjor høst. Hun håper Animanga kan vokse seg enda større, men innser at de da kan få problemer med plass i lokalet.

Animanga varer frå 16.00 til 22.00 på fredag, og frå 11.00 til 16.00 på laurdag. Det er gratis adgang og ingen aldersgrense.

I tillegg til å være på Facebook har festivalen egen nettside.


Den helt nye Festivalplakaten, med maskot laget av Embla Brox

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)