Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SE ALLTID FRAMOVER ( 8.11.14 )

Sigbjørn Lilleeng fikk dominere første dagen av den nye festivalen Animanga i Arendal.

Trond Sätre

Et vorspiel til festivalen, sa bibliotekar Tove Jeanette Kittelsen spøkefullt om fredagens program for den nye festivalen Animanga. Men hun innrømmer at tyngdpunktet i festivalen er på lørdag formiddag og ettermiddag. Da skal blant annet den populære cosplaykonkurransen finne sted.

Lokalet er preget av assorterte eksempler på japansk populærkultur: Dukkeutstillinger, bøker om og med manga (det er jo et bibliotek) cosplayerutstyr og – cosplayere. Kafeen serverte gratis nudelsuppe, og cosplayerne kunne gå på sminkekurs.

Men festivalen hadde spart ett tegneserierelatert navn til den første dagen, nemlig Sigbjørn Lilleeng. Han er ingenlunde en mangategner, men mange og tegneserier er jo det samme, argumenterte han. Lilleengs pedagogiske evner som serieskaper var årsaken til at han hadde kommet til Arendal denne helga, selv om han også brukte anledningen til å oppdatere publikum om utgivelsene sine. «Mellom Planeter», som er Lilleengs ambisiøse nye science fiction, er stadig under utvikling. Han viste fram noen sider som virket ferdige, men mente at disse nok var helt forskjellige fra hvordan den endelige versjonen kommer til å se ut. Den tredje boka i Apefjes-serien «Flammetemmer» utkommer i april neste år – Etter planen, altså. Lilleeng hadde med flere sider fra boka, og understrekte at han hadde endret tegnestil i forhold til de to tidligere bøkene i serien. Figurene ser mer realistiske ut denne gangen. – Jeg er 32 år gammel, og jeg orker ikke å se på tegninger jeg lagde for mer enn to år siden, de er så dårlige, mente han.

I klartekst: Det er naturlig for en tegner å stadig ønske å utvikle seg, forbedre seg.


Sigbjørn Lilleeng gjør ferdig tegneserien som var sluttresultatet av en kollektiv brainstorming

Etter presentasjonen av seriene sine i fortid, nåtid og framtid foreleste Lilleeng litt om hvordan han har gått fram for å finne opp og utvikle figurer, og deretter litt om manusprosessen og tegneprosessen. Deretter engasjerte han deltakerne i å finne opp en ny figur sammen med ham, før de brukte størstedelen av kurset på å utvikle og tegne egne, nye figurer.

Med smått og stort hadde Animanga et besøkstall på rundt 30 første dagen. Men det var i alle fall lite frafall. Så godt som alle ble igjen for å se filmen «Wolf Children», som var siste punkt på dagens program.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)