Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

JAPANSK HELHET ( 9.11.14 )

Det første Animanga bød på mange gleder, og én skuffelse.

Av: Trond Sätre

Animanga er en festival som prøver å romme alle aspekter ved japansk populærkultur – Eller i alle fall alle aspektene som vi kjenner til i vesten. Anna Sjøvik fra Prana Kafé i Arendal innførte nysgjerrige gjester i japanske teseremonier. Diskusjonsforumet Dukkehuset stilte ut japanske ledd-dukker. Bibliotekskafeen tilbød gratis nudelsuppe og japanske godterier som pocky og sjokolade i alle andre farger enn brun og svart. Og selvsagt var cosplaykonkurransen et høydepunkt.


Anna Sjøvik tar te alvorlig

Tegneserier utgjorde likevel tyngdepunktet. Sigbjørn Lilleengs kurs dominerte fredagen, og lørdagen åpnet med mangategnekurs ved Embla Sunniva Brox (tegneren av festivalmaskoten). Fantasykunstner og serieskaper Mali Nora Ravnheim, tidligere kjent fra Trollmåne Forlag og seriehefter som Rimfrost og Lykantropi, hadde stand og egen programpost. Anledningen er at Ravnheim skal lansere et nytt serieblad i stil med de to forannevnte. Også Trollmånes samarbeidspartner, goth-butikken Darklands fra Kristiansand, hadde stand på Animanga.


Embla Brox holder kurs

Ravnheim benyttet også anledningen til å prøve å rekruttere serieskapere til bladet: – Vi er her i dag fordi vi publiserer manga hvis den bare har høy nok kvalitet, fortalte hun under forelesingen/workshopen sin klokka halv to på lørdag.


Mali Ravnheim

(Det blir mer om Ravnheim sine utgivelsesplaner i en egen reportasje senere)

Ida Neverdahl måtte dessverre melde avbud på grunn av sykdom, så tegneseriedelen av programmet ble litt amputert. Det er andre gangen i år at en helt ny tegneseriefestival mister en viktig gjest på den måten – Den første var Arild Midthuns fravær på Bjerkely.


Over hele biblioteket var det klistret opp Animanga-plakater med informasjon om ulike fenomener innen japansk populærkultur

Det var veldig gøy å snakke med de besøkende som koste seg stort og som ga uttrykk for at de håpet dette kom til å gjenta seg, forteller arrangør og bibliotekar Tove Jeanette Kittelsen, før hun innrømmer: – Vi hadde håpet på et enda bedre besøkstall, og det var leit at Ida Neverdal måtte melde avbud, men vi har lært mye og knyttet mange gode kontakter. Jeg har stor tro på Animanga 2015, og gleder meg alt til å begynne planleggingen.


Cosplay-finale i bibliotekstrappa

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)