Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VOKSER SOM HISTORIEFORTELLER (16.06.15 )

Jasons nye bok, “Frida Kahlos Papegøye”, er et visuelt mesterstykke i historiefortelling, gjennomført i et kjent men velfungerende format.

Av: Andreas Emil Lund

Jasons nye bok inneholder 11 frittstående fortellinger, et format som vi kjenner til fra lignende verk som “Athos i Amerika” og “Low Moon”. I “Frida Kahlos Papegøye” gjennomfører han sjangerlek i sin mesterlige og ikoniske stil. Han går innom sci-fi, skrekk, konspirasjonsteorier og leiemordere med et humoristisk glimt i øyet, og bokas siste fortelling er hans til dags dato beste.

Visuelt sett tilfører Jason ingenting nytt. Boka er i farger, noe som er velkomment og passer bra. Om man ser på Jasons svart-hvitt historier forstår man at denne boka må være i farger, på grunn av sjangrene det lekes med. Han leker innenfor panelenes rammer når det trengs, når det ikke trengs anvender han sin “enkle” ikoniske strek.


I “Konspirasjon” prøver Jason å bygge opp nettopp den ultimate konspirasjonsteorien.

På tross av alle faktorene som man kjenner igjen fra tidligere verk kan det likevel virke som at Jason har vokst som historieforteller. Det visuelle vedvarer, men historiene har, for meg, et nytt nivå av dybde. Når det kommer til Jasons verk er det umulig å forholde seg objektivt, da hans stil er avhengig av at leseren sitter sine egne følelser inn i hovedpersonene. Så om Jason har vokst som historieforteller, eller om jeg engasjerer meg mer i tematikken og kjenner meg igjen i hendelser, er vanskelig å si.

Med “Frida Kahlos Papegøye” har Jason laget noe mer enn en pastisj. Historiene har mer dybde og det visuelle er som nevnt upåklagelig. “Frida Kahlos Papegøye” er Jasons beste bok til nå.

Frida Kahlos Papegøye
Av Jason
ISBN 978-82-92863-61-9
Kr. 298
204 sider
Magikon Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)