Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TEGNEHANNE SLÅR TIL (20.04.16 )

Hanne Sigbjørnsen har blogget og laget tegneserier i flere år. Boken «Tegnehanne» er en god introduksjon til både bloggen og serieskaperen.

Av: Kristian Hellesund

Siden 2010 har Hanne Sigbjørnsen vært aktiv med blogg. «Tegnehanne» har vært særpreget, og bloggen er blitt lagt merket til. I tillegg til å ha mange lesere, ble den til og med tildelt en Vixen Blog Award i 2012. «Tegnehanne» har også fast spalte i Aftenposten.

For Hanne Sigbjørnsen er det det hverdagslige som står i sentrum. Hun satser på trivialiteter og hverdagsbetraktninger. Hele veien har hun en humoristisk brodd, og hun har et skråblikk på småting og rutinemessige handlinger. Tegnestilen er røff og tilsynelatende enkel. Det går i en naïvistisk stil, der karakterene ikke er helt anatomisk korrekte. I tillegg bruker Sigbjørnsen store og uttrykksfulle øyne som et stiltrekk.

I bokform er «Tegnehanne» et meget personlig bekjentskap. Hanne Sigbjørnsen setter seg selv i sentrum for handlingen, og hun serverer anekdoter gjennom tekst, tegning og tegneserier. Her utleverer hun opplevelser, meninger, sorger og drømmer. Vi får blant annet høre om parforhold, menstruasjon, tiggere, trening og mat. Ved siden av tegnearbeidet arbeider Sigbjørnsen som sykepleier, og i boken trekker hun frem tanker rundt yrket og erfaringer fra sykehuset hun arbeider på. Det hele er særdeles morsomt, og lattermuskelen fikk brynt seg gang på gang under gjennomlesningen av boken. At Sigbjørnsen velger å være såpass personlig og utleverende gir «Tegnehanne» en ekstra og interessant brodd.

«Tegnehanne» er både morsom, reflekterende, underfundig, kreativ og triviell på en gang. Hanne Sigbjørnsen har skapt et artig konsept som fungerer veldig godt i bokform. Et album er varslet til sommeren, og forhåpentligvis blir denne boken også fulgt opp med en ny. Anbefalt!

«Tegnehanne»
Av: Hanne Sigbjørnsen
ISBN 978-82-42952-83-7
180 sider
249 kroner
Egmont Publishing

Teksten er tidligere trykt i Sydvesten 12. april 2016.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)