Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DRIVENDE GODT TEGNET (13.08.06 )

Nobelprisen i litteratur vinner ikke Shanna, men en solid dose spenning og underholdning kan utgivelsen by på. I tillegg leverer Frank Cho mesterlige tegninger.

Av: Kristian Hellesund

Du verden for en tegner! Frank Cho har ferdigheter som går utenpå svært mange som livnærer seg som serieskapere, og det får man se til gangs i Shanna. Spennende sideoppbygning, flotte naturskildringer og dyktig utførte tegninger av actionscener er noe av det Cho viser frem i denne utgivelsen. Og da har vi ikke nevnt dametegningene…

Frank Cho er best kjent i Norge for sitt arbeid som manusforfatter og tegner på stripeseriene Reservatet og University. Begge har hatt egne albumutgivelser, og Reservatet har gått som biserie i flere norske tegneseriehefter. Cho har også arbeidet i hefteformat, og tidligere i år var litt av innsatsen hans som tegner for forlaget Marvel å se i det norske Spider-Man-bladet. Et annet oppdrag for Marvel er Shanna, som ble gitt ut i USA som en miniserie i syv deler i fjor. Her i Norge har Schibsted Forlagene samlet miniserien mellom stive permer. Presentasjonen er utmerket. Her går det ikke i vanlig hefteformat. I stedet får norske lesere servert serien i større format enn det amerikanske serielesere fikk. Schibsted Forlagene bruker samme størrelse som Pondus-bøkene, og det er bare en fordel for tegningene til Cho.

Shanna er en nyutgave av en tegneseriefigur fra Marvels superheltunivers, som igjen er basert på en klassisk jungelheltinne fra førtitallet. I Shanna har Frank Cho fått fritt spillerom, og her dukker Shanna opp som et resultat av et genetisk forsøk. En gruppe vitenskapsmenn finner henne på en øde øy sammen med diverse etterlatenskaper fra nazi-Tyskland. Dessverre for forskerne er det også dinosaurer på øyen, og det blir en kamp for å overleve der menneskene er klart i mindretall. Heldigvis blir Shanna med på laget, og da skader det ikke at hun er en drapsmaskin i kvinneskikkelse.

Historien er spennende og underholdende, og den byr på både blod, gørr, dreping og en anelse romantikk. Dette er ingen banebrytende psykologisk thriller, men som ren underholdning fungerer Shanna utmerket.

Shanna
ISBN 82-509-5677-X
172 sider
299 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)