Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HVEM FØLGER ØVERLI? (16.08.06 )

I går ble det kjent at Frode Øverli forlater Schibsted-forlagene. I følge Bergens Tidende får han følge av flere tegnere. Men hvem? Serienett har prøvd å finne svar på spørsmålet.

Av: Kristian Hellesund

Etter nyttår er Frode Øverli og Pondus i stallen til Egmont Serieforlaget. I følge Bergens Tidende tar han samtidig med seg flere tegnere fra Schibsted Forlagene og over til Egmont.

Tre av Schibsted Forlagenes mest profilerte, norske serieskapere er Mads Eriksen, Lars Lauvik og Torbjørn Lien. Både M og Eon er faste biserier i Pondus-heftet, mens Liens Kollektivet var fast i heftet frem til i fjor. Siden da har Kollektivet kun figurert i Larsons Gale Verden, der serien startet opp i 2000. Alle tre serieskaperne har også utgitt album i regi av Schibsted Forlagene.

Torbjørn Lien er ikke med Frode Øverli over til Egmont Serieforlaget.
-Jeg har ingen planer om det, nei, forteller han til Serienett. De to andre serieskaperne er ikke like meddelssomme.
-Ingen kommentar, er svaret Serienett får fra både Eriksen og Lauvik når spørsmålet om et eventuelt forlagsskifte kommer på banen.

Serienett har sendt Svein Erik Søland i Egmont Serieforlaget og Dag Lønsjø i Schibsted Forlagene spørsmål om forlagsskiftet til Frode Øverli, men de to sjefredaktørene har ikke svart på e-posthenvendelsen vår.


Lars Lauvik og Torbjørn Lien står bak henholdsvis Eon og Kollektivet. Her er de to avbildet under Raptus-festivalen i Bergen i 2004. (Foto: Kristian Hellesund)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)