Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SOLID FRANSK-BELGISK PREG PÅ RAPTUS (16.10.06 )

Raptus blir en tegneseriefestival med en rekke fransk-belgiske serieskapere blant gjestene. Nå kan festivalledelsen bekrefte enda flere BD-serieskapere.

Av: Kristian Hellesund

På fredag kunne Serienett fortelle at en rekke fransk-belgiske serieskapere skal være gjester på tegneseriefestivalen Raptus i 2007. Kjente navn som Hermann, Michel Blanc-dumont og Albert Weinberg fortalte festivalgeneral Trond Stien at inntar Bergen helgen 28. til 30. september 2007. I tillegg vil den norske tegnerveteranen Knut Westad og Svampebob Firkant- og Batman-tegneren Vince Deporter være til stede på festivalen.

Men det er flere fransk-belgiske stjerner på gang til Raptus i 2007. Trond Stien opplyser til Serienett at også Tibet og Dany kommer til Raptus. Tibet, som egentlig heter Gilbert Gascard, er nok best kjent i Norge for sitt tegnearbeid på serien Allan Falk. På fransk heter tegneserien Rick Hochet, og Tibet har tegnet over seksti album av den.

Dany (alias Daniel Henrotin) er heller intet ubeskrevet blad. Blant annet laget han Olivier Rameau med Greg for heftet Tintin, overtok Bernard Prince etter Hermann og startet i 1992 opp Equator. Han har også laget “Historie uten helt” sammen med Jean Van Hamme. Denne serien er trykt flere ganger på norsk.

Les mer om Raptus 2007 hos Serienett:
Hermann til Raptus 2007

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)