Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TRE MÅNEDLIGE MARVEL-DOSER FRA SCHIBSTED (31.01.07 )

I mars er Schibsted Forlagene i gang med sin Marvel-satsing. Forlaget kan by på tre månedlige titler, og det blir utgivelser med både Spider-Man, X-Men og Wolverine.

Av: Kristian Hellesund

Schibsted Forlagene girer litt opp på utgivelsestakten i forhold til Egmont Serieforlaget når forlaget senere i år starter opp utgivelser med superhelttegneserier fra Marvel. Som hos Egmont Serieforlaget er det Spider-Man som er i fokus på utgivelsesprogrammet. Her blir det månedsheftet Spider-Man Kidz for de yngste, mens de mer voksne historiene med edderkopphelten skal presenteres i månedsbladet Spider-Man. I tillegg viderefører Schibsted Forlagene X-Men i norske tegneseriehefter. Marvelmutantene inngår i månedsbladet Marvel Spesial, der X-Men skal ha hovedfokus sammen med alles favorittmutant Wolverine.

Det er Gøran Karlsvik som er Schibsted Forlagenes redaktør for disse utgivelsene sammen med Conan-redaktøren Wivi Eilertsen. Karlsvik forteller til Serienett at Schibsted Forlagene har valgt å hoppe litt frem i tid i Spider-Man-kontinuiteten og starter med opptakten til Civil War. Dette er en historie som involverer det som kan krype og gå i Marveluniverset.
-Selve Civil War-minien vil gå som biserie i månedsbladet, når den starter for fullt, sammen med andre “vanlige” Spider-Man-historier. Hele Civil War-sagaen er jo veldig viktig (og heftig) i Marvel-sammenheng. Så den vil dessuten krysse over i selve Spider-Man. Den vil også berøre vår Marvel Spesial: Wolverine-tittel etter hvert. Men først og fremst skal Wolverine en tur til Japan og jule opp Silver Samurai, blant andre. Marvel Spesial vil alternere mellom X-Men og Wolverine, med Wolvie som første tittel ut. I X-Men vil bl.a. oneshot-oppsummeringen av House of M (The Day After), samt miniserien Deadly Genesis, presenteres. Deretter blir det et fint strekk med Astonishing X-Men, forteller Karlsvik til Serienett. Han legger også til at det ikke er umulig at Schibsted Forlagene presenterer Spider-Man-historien “The Other” i en samlet form ved en senere anledning.

Marvel-heftene til Schibsted Forlagene får ikke et fast sidetall.
-Samtlige av disse tre titlene vil komme med en del utvidede tykke numre. I 2007 blir det 11 nr Spider-Man, siden vi kommer i gang litt sent. I 2008 de sedvanlige 12 i året. Marvel Spesial blir i 2007 10 totalt, 5 Wolverine, 5 X-Men. Men også der vil det nok lande på 12 nr totalt i 2008. Bladene er samproduksjon mellom Norge og Sverige, opplyser Schibsted-redaktøren.

Gøran Karlsvik ser frem til å arbeide med Schibsted Forlagenes Marvel-utgivelser.
-Jeg må si meg svært fornøyd med historiene vi har plukket ut fremover. En fin blanding av klassisk superaction og de litt større nybrottsarbeidene som tar sted nå om dagen. Det er selvfølgelig også planlagt filmspesialer. Se heller ikke bort i fra at det kommer en og annen spesiell liten godbit… Glem heller ikke Spider-Man Kidz, med serier, oppgaver og leketøy for de litt yngre superfansene! avslutter Gøran Karlsvik

divider
  1. Det høres ut som en fin blanding de legger opp til og det er godt å se at de legger litt mer sjel i det enn hva Egmont gjorde. Der skal SF ha ros – de er stort sett svært glade i bladene sine og gjør en god jobb redaksjonelt og ellers. Både Wivi og Geir er flinke folk. Jeg stiller meg dog avventende til hvordan det går rent salgsmessig, men så vidt jeg vet skal det være litt bedre marked østenfor Svinesund og det gjør nok at totalsatsingen deres i NO/SE funker totalt sett. Civil War på norsk er noe å se frem til. Dog er det litt synd at Marvel-universet igjen snevres inn til mer eller mindre å være nettslyngeren og noen mutiser.


    Jon Løvstad    31. January 2007, 18:14    #
  2. Synd at The Other ble droppet nå i første omgang. Men ellers ser satsingen mycket bra ut. Nesten som man skulle abonnert på Spidey, bare for å få med seg Civil War på norsk….


    Spacedog    31. January 2007, 18:16    #
  3. Men Jon, nå har du anledningen til å kjøre videre med Avengers, eller hva? Så blir det ikke bare nett og mutanter på oss!

    Avengers er vel også regnet som den p.t. sprekeste Marvelserien? Eller er det NEW Avengers eller YOUNG Avengers? Går litt i surr for meg her.


    Spacedog    31. January 2007, 18:19    #
  4. Marvel-gamet ligger nå helt og fullt nede i Apotekergaten, så det blir dessverre kun hva de serverer.
    Av spreke serier synes jeg Young Avengers er minst like fresh som gamlingene i New Avengers, men den siste går vel tilbake til å hete Avengers etter Civil War.


    Jon Løvstad    31. January 2007, 22:15    #
  5. Noen som vet om man kan få tak i slutten på spidermanhistorien fra desember på engelsk ett eller annet sted? Outland? Hva bør jeg be om? Det er kanskje litt tidlig til at de har publisert den i hard-back…


    Aina Johnsen    2. February 2007, 11:34    #
  6. Det är synd att favoriter som Fantastic Four, Hulk och She-Hulk, Iron Man t ex, som ju har varit ganska intressanta, fortfarande lyser med sin frånvaro, medan det tycks vara en fortsatt satsning på ett fåtal titlar, men vi får väl se vad som kommer ut av att man publicerar Civil War, där fler titlar ingår.


    Lars Johansson    2. February 2007, 20:13    #
  7. Aina, The Other i hardcover koster deg drøye 130 kroner pluss frakt fra Amazon eller ca 3 Camillaer hos en norsk forhandler. Den kom i mai. Softcoveren er noe rimeligere.


    Jon Løvstad    2. February 2007, 21:07    #
  8. Huff, dette var leit å høre. Skikkelig ille. Nok et forlag som kjører sine egne veier totalt uinteressert i å fullføre en påbegynt føljetong (The Other), som Spider-Man for det meste er. Hadde man hatt den minste respekt for leserne så hadde kontinuiteten vært viktigere enn at forlaget skal plukke serier “her og der” og lage uorden i kronologien. Selv om ikke alt Marvel er like bra teller kronologien svært mye. Merkelig, her klager man på Egmont, som har holdt en super linje med hensyn til både kronologi og stabilitet i utgivelsene, og ikke rotet det til. Nå gjør nettopp Schibsted den samme feilen som ble begått av Atlantic. Hvis det går verre med Marvel i Norge nå, så vet dere hvorfor. “Fortsetter i nr. 1-2007” stod det i Spider-Man nr. 12-2006”. En bløff. Ikke fra Egmont men fra Schibsted!


    jostein hansen    5. February 2007, 12:09    #
  9. Helt enig, Jostein. Jeg forstår ikke hvorfor de legger seg på en sånn linje, de irriterer jo alle gamle fans med å kutte en så spennende historie.

    Takk for tips om hvordan jeg får tak i slutten på historien. Jeg så på amazon at den ikke var så dyr der. Kjøpte dessuten best of spiderman volum 1-5, så nå har jeg noe å lese fremover, mens Schibsted finner ut hva de skal gjøre. Jeg frykter at de legger ned hele norgessatsingen. Fikk nylig beskjed om at superheltbokserien gikk inn fra og med neste bok. Om ikke Egmont får dette til å lønne seg, hvorfor skal schibsted klare det??


    Aina Johnsen    5. February 2007, 13:05    #
  10. Kjøpte mitt første “Edderkoppen” i 1978, og har fulgt ham siden. Må si jeg er svært skuffet over at Schibsted velger å ikke avslutte “the other”.


    Herr Buell    5. February 2007, 21:24    #
  11. Nå har jeg kjøpt norske Marvelutgivelser i snart 18 år, men nå er det på tide å gå over til de amerikanske “trade paperbacks”-utgivelsene (TPB). Ingen flere norske utgivelser på meg. Litt trist er det jo, men norske utgivelser er bare rot. Ingen fortellinger utgis samlet, bare bruddstykker spredt over altfor mange hefter. Det tar evigheter å lese historiene ferdig, og min spådom er at “The Other” får vi aldri se ferdig på norsk. Lenge leve amazon.uk! De leverer det jeg vil ha raskt og billig. Husk det er bare en måneds tid til Marvel starter utgivelsene av Civil War i TPB. Gleder meg!


    Marvel-fan    6. February 2007, 09:58    #
  12. Det blir jo dumt å ikke fortsette The Other nå som den allerede er begynt. Håper de kommer til å fortsette med Marvel Knights: Spider-Man.


    Edderkoppen    6. February 2007, 17:07    #
  13. Mener du med TPB disse heftene der for eksempel 6 og 6 blader er bundet sammen? Jeg vurderer også å gå over til amerikanske utgivelser, men er usikker på hva jeg skal satse på. Liker disse hardperm-utgivelsene som ”best of spider-man”, siden de er holdbare og gjør seg godt i hylla. Men, du har kanskje rett i at disse TPB-utgivelsene omfatter mer/er mer spennende/ikke er utgitt på norsk fra før av. Jeg synes det er vanskelig å lese ut av sidene på amazon hvilke historier det egentlig er snakk om, mens Outland er så dyre at det gidder jeg ikke. Dessuten er de gjerne plastinnpakket, og dermed ikke lett å orientere seg i…

    Hvordan orienterer du deg, og hvilke utgivelser satser du på å lese på engelsk?


    Aina Johnsen    7. February 2007, 11:26    #
  14. Ja, med TPB menes utgivelser der komplette historielinjer er samlet, f.eks. 6 hefter. Noen av dem (kanskje alle, er ikke helt sikker?) gis også ut i hardcover. Jeg har bestemt meg for å kjøpe følgende helter/grupper: Spider-Man, Fantastic Four, X-Men, Avengers og kanskje Hulk. For flere av disse heltene/gruppene er det flere titler. Etter å ha brukt noen ettermiddager på internett-søk, fikk jeg god greie på forfattere og hvilke titler som går, har gått eller har avløst hverandre de siste 3-4 årene.

    En god kilde er: Great Comics Database (www.comics.org/index.lasso). For å få system i TPB-utgivelsene søkte jeg i Wikipedia og/eller Amazon, på titler og/eller forfattere. Da klarte jeg etterhvert å lage en liste over utgitte TPB for hver tittel eller forfatter. For oversikt over TPB for Civil War se for eksempel: http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_War_%28Marvel_Comics%29#Trade_Paperbacks

    På amazon.com finnes det flere lister (Listmania) som lister opp TPB-utgivelser i kronlogisk rekkefølge for flere av heltene. I TPB-beskrivelsene på Amazon finnes hvilke heftenummer som inngår i TBP. (Sidene til Marvel selv anbefales ikke for å finne ut av dette. De er for rotete synes jeg). Jeg gikk så gjennom de norske Marvel-utgivelsene for de siste årene for å se hvilke TPB som allerede var publisert på norsk i hefter. Vips så hadde jeg en oversikt over hvilke historielinjer jeg mangler, og det er bare å bestille. Oversikten har jeg i et Excel-regneark som jeg gjerne sender dem som ønsker det, bare gi meg en epostadresse. Alternativt kan jeg prøve å poste den som tekst her dersom noen heller ønsker det.

    Anbefaler amazon.co.uk framfor amazon.com. Førstnevnte er litegrann dyrere, men mye raskere. Dersom amazon.co.uk ikke har titlene, prøv Mega City Comics.


    Marvel-fan    8. February 2007, 12:16    #
  15. Kan legge til at en bør gjøre litt forarbeid før en bestiller TPB. Det er nemlig ikke alle TPB som er like relevante. Selv om du f.eks. liker Spider-Man så er det langt fra alle Spider-Man TPB som er nødvendige for å følge hovedhistorien. Det er mange “one shots” og miniserier som ikke er spesielt viktige. For en cross-over som Civil War er det mange av TPB-utgivelsene som egentlig bare er for spesielt interesserte, mens andre bare må du ha! Problemet er at du vite hva som er hva…


    Marvel-fan    8. February 2007, 12:24    #
  16. Hvis kritikken mot Egmont-utgivelsene hovedsaklig gikk på at de ikke la nok sjel i utgivelsene, synes jeg det er mer ødeleggende at to ulike forlag utga Marvel i Norge. Det sier seg vel selv at dette ikke er noen god politikk som fører til kontinuitet. Derfor er det underlig at Marvel selv lot dette skje, når vi vet hvordan Marveluniverset er bygd opp. Egmont kom hele tiden med regelmessige utgivelser, med historier i forståelig sammenheng, verre var det å følge Seriehusets sporadiske utgivelser, selv om de fikk utgitt en del essensielt materiale.


    jostein hansen    8. February 2007, 14:43    #
  17. Heisann

    Takk for tips. Jeg tar gjerne imot lister og annen info. Synes som sagt det er vanskelig å finne frem, og ender ofte med å kjøpe historier som jeg allerede har på norsk. Selvsagt fint å også ha dem på engelsk, men ;-)

    Jeg kjøpte noen hardpermbøker, og prøvde først amazon.co.uk, men de hadde ingen. amazon.com hadde alle. Nå får vi se hvor lenge jeg må vente, da…

    Savner et skikkelig møtested for marvelinteresserte. Vi drukner lett i alle moro-seriene som nå er populære, som pondus, nemi etc. Ikke noe galt med dem, de er morsomme og godt laget, men man blir ikke akkurat oppslukt. I alle fall blir ikke jeg det ;-)


    Aina Johnsen    9. February 2007, 14:18    #
  18. Spider-Man
    Trade Paperbacks
    Mangler jeg Spider-Man 5-2004 samt 9 og 11-2006?
    Amazing Spider-Man, The (1999 Series)
    Issues published:
    1-58
    Tracking:
    The story continues from Amazing Spider-Man (1963 series) #441. Story continues in Amazing Spider-Man (2003 series) #500.

    Amazing Spider-Man, The (2003 Series)
    Issues published:
    500-Present

    USANorge

    Writer: Joseph Michael Straczynski
    30-35Vol. 1 Coming Home30Spider-Man 4-2002
    31-32Spider-Man 6-2002
    33-34Spider-Man 7-2002
    35Spider-Man 8-2002
    36-39Vol. 2 Revelations36-37Spider-Man 9-2002
    38Spider-Man 10-2002
    39Spider-Man 1-2003
    40-45Vol. 3 Until The Stars Turn Cold40-41Spider-Man 2-2003
    42Spider-Man 3-2003
    43Spider-Man 5-2003
    44-45Spider-Man 6-2003
    46-50Vol. 4 The Life & Death of Spiders46-47Spider-Man 8-2003
    48-49Spider-Man 9-2003
    50Spider-Man 10-2003
    51-56Vol. 5 Unintended Consequences51-52Spider-Man 1-2004
    53-54Spider-Man 2-2004
    55-56Spider-Man 3-2004
    57-58, 500-502Vol. 6 Happy Birthday57Spider-Man 6-2004
    58 (499)-500Spider-Man 7-2004
    501-502Spider-Man 8-2004
    503-508Vol. 7 The Book of Ezekiel503Spider-Man 11-2004
    504-505Spider-Man 12-2004
    506-507Spider-Man 1-2005
    508Spider-Man 2-2005
    509-514Vol. 8 Sins Past509-510Spider-Man 6-2005
    511-512Spider-Man 7-2005
    513-514Spider-Man 8-2005
    515-518Vol. 9 Skin Deep515-516Spider-Man 5-2006
    517-518Spider-Man 6-2006
    519-524Vol. 10 New Avengers519-520Spider-Man 7-2006
    521-522Spider-Man 8-2006

    525-528The Other526Spider-Man 12-2006

    + Marvel Knights Spider-Man 19-2219Spider-Man 10-2006
    20Spider-Man 12-2006

    + Friendly Neigborhood Spider-Man 1-41Spider-Man 10-2006

    529-531Civil War: The Road to Civil War
    +Fantastic Four 536-537
    +New Avengers: Illuminati

    532-538Civil War: Amazing Spider-Man


    Marvel-fan    9. February 2007, 21:16    #
  19. Marvel Knights Spider-Man (2004 Series)
    Issues published:
    22
    Tracking:
    Continued in Sensational Spider-Man (Marvel 2006)

    USANorge

    Writer: Mark Millar
    1-4Vol. 1 Dead Among Men1-2Spider-Man 11-2005
    3-4Spider-Man 12-2005
    5-8Vol. 2 Venomous5-6Spider-Man 1-2006
    7-8Spider-Man 2-2006
    9-12Vol. 3 The Last Stand9-10Spider-Man 3-2006
    11-12Spider-Man 4-2006
    Writer: Reginald Hudlin
    13-18Vol. 4 Wild Blue Yonder
    19-22 See Amazing Spider-Man, The20

    Sensational Spider-Man (2006 Series)
    Issues published:
    23-Present
    Tracking:
    Continued from Marvel Knights Spider-Man #22 (Marvel 2004)

    USANorge

    23-27FeralApril 2007

    28-34Civil War: Peter Parker, Spider-Manapr.2028

    Friendly Neighborhood Spider-Man (2005 Series)
    Issues published:
    1-Present

    USANorge

    Writer: Peter David
    1-4 See Amazing Spider-Man, The
    5-10Vol. 1 Derailed
    11-16Vol. 2 Mystery Date

    Spectacular Spider-Man (2003 Series)
    Issues published:
    1-27
    Tracking:
    Relaunched from Peter Parker: Spider-Man (1999 Series)

    USANorge

    1-5Vol. 1 The Hunger1-2Spider-Man 4-2004

    5Spider-Man 6-2004
    6-10Vol. 2 Countdown6-7Spider-Man 9-2004
    8-9Spider-Man 10-2004
    10Spider-Man 11-2004
    11-14Vol. 3 Here There Be Monsters
    14Spider-Man 2-2005
    15-20Vol. 4 Disassembled15-16Spider-Man 3-2005
    17-18Spider-Man 4-2005
    19-20Spider-Man 5-2005
    23-26Vol. 5 Sins Remembered
    21-22, 27Vol. 6 The Final Curtain21Spider-Man 9-2005
    + Peter Parker, Spider Man 39-4139-40Spider-Man 12-2002
    41Spider-Man 1-2003

    Peter Parker: Spider-Man (1999 series)
    Issues published:
    1-57
    Tracking:
    Relaunched from Peter Parker: Spider-Man (1999 Series)

    USANorge

    20-22, 26Vol. 1: A Day in the Life20Spider-Man 4-2001
    21Spider-Man 5-2001
    22Spider-Man 7-2001
    26Spider-Man 10-2001
    + Webspinners 10-12
    27-28, 30-34Vol. 2: One Small Break27Spider-Man 13-2001
    28Spider-Man 1-2002
    31-32Spider-Man 5-2002

    44-47Vol. 3: Return of the Goblin44Spider-Man 3-2003
    45-46Spider-Man 4-2003
    47Spider-Man 5-2003
    35, 37, 48-50Vol. 4: Trials and Tribulations 35Spider-Man 8-2002
    37Spider-Man 11-2002
    48-49Spider-Man 7-2003
    50Spider-Man 11-2003
    51-57Vol. 5: Senseless Violence 51-52Spider-Man 12-2003


    Marvel-fan    9. February 2007, 21:18    #
  20. X-Men
    Trade Paperbacks

    New X-Men (2001 Series)
    Issues published:
    114-156
    Tracking:
    Numbering continued from X-MEN (1991 series) #113. Series continues as X-MEN (2004 series) with issue #157.

    X-Men (2004 Series)
    Issues published:
    157-Present
    Tracking:
    Numbering continued from NEW X-MEN (2001 series) #156.

    USANorge

    Writer: Grant Morrison
    114-117Vol. 1 E is for Extinction 114-115New X-Men 1-2003
    116New X-Men 2-2003
    117New X-Men 3-2003
    118-126Vol. 2 Imperial118-119New X-Men 3-2003
    120-122New X-Men 4-2003
    123-125New X-Men 5-2003
    126X-Men 2-2004
    127-133Vol. 3 New Worlds127X-Men 2-2004
    128-130X-Men 3-2004
    131-133X-Men 4-2004
    134-138Vol. 4 Riot at Xavier’s 134-136X-Men 5-2004
    137-138X-Men 6-2004
    139-145Vol. 5 Assault on Weapon Plus139X-Men 6-2004
    140-142X-Men 1-2005
    143-145X-Men 2-2005
    146-150Vol. 6 Planet X146-148X-Men 3-2005
    149-150X-Men 4-2005
    151-154Vol. 7 Here Comes Tomorrow151-153X-Men 5-2005
    154X-Men 6-2005
    155-156 See Uncanny X-Men155-156X-Men 6-2005

    Writer: Chuck Austen
    157-165Day of the Atom

    Writer: Peter Milligan
    166-170Golgotha
    171-174Bizarre Love Triangle
    175-176X-Men/Black Panther: Wild Kingdom
    + Black Panther 8-9

    177-181Decimation: X-Men – The Day After
    + Decimation: House of M – The Day After
    182-187The Blood Of Apocalypse

    Writer: Mike Carey

    Uncanny X-Men, The (1981 Series)
    Issues published:
    142-Present
    Tracking:
    Numbering continues from X-MEN (1963 series).

    USANorge

    Writer: Chuck Austen
    410-415Vol. 1 Hope410-412X-Men 1-2004
    416-420Vol. 2 Dominant Species
    421-427Vol. 3 Holy War
    428-434Vol. 4 The Draco
    437-441Vol. 5 She Lies With Angels
    435-436, 442-443Vol. 6 Bright New Mourning
    + New X-Men 155-156155-156X-Men 6-2005
    Writer: Chris Claremont
    444-449The New Age Vol. 1: The End of History
    450-454The New Age Vol. 2: The Cruelest Cut 450-451X-Men 3-2006

    455-461The New Age Vol. 3: On Ice455-457X-Men 5-2006
    458-461X-Men 6-2006
    462-465House of M: Uncanny X-Men
    + first half of Secrets of the House of M
    466-471The New Age Vol. 4: End Of Greys
    472-474 + Annual 1The New Age Vol. 5: First Foursaken

    Writer: Ed Brubaker
    475-

    Astonishing X-Men (2004 Series)
    Issues published:
    1-Present

    USANorge

    Writer: Joss Whedon
    1-6Vol. 1 Gifted1-3X-Men 1-2006
    4-6X-Men 2-2006
    7-12Vol. 2 Dangerous7X-Men 3-2006
    8-11X-Men 4-2006
    12X-Men 5-2006
    13-18Vol. 3 TornFeb. 2007


    Marvel-fan    9. February 2007, 21:19    #
  21. Fantastic Four
    Trade Paperbacks

    Fantastic Four (1998 Series)
    Starts at No. 1, back to original numbering after issue #70.

    USANorge

    Writer: Carlos Pacheco
    35-39Flesh and Stone35-36Marvel Superheltene 1 mai 2003
    37Marvel Superheltene 2 juni 2003
    40-45Into the Breach38-39Marvel Superheltene 3 august 2003
    40Marvel Superheltene 4 oktober 2003
    41Marvel Superheltene 5 desember 2003
    42-43Marvel Superheltene 6 februar 2004
    44Marvel Superheltene 7 april 2004
    45Marvel Superheltene 8 august 2004
    Writer: Mark Waid
    56, 60-66Vol 1: Imaginauts
    67-70, 500-502Vol 2: Unthinkable
    503-508Vol 3: Authoritative Action
    509-514Vol 4: Hereafter
    515-519Vol 5: Disassembled
    520-524Vol 6: Rising Storm

    Writer: Joseph Michael Straczynski
    527-532Vol. 1
    533-535 + Vol. 2: The Life Fantastic
    + Wedding Special
    + My Dinner with Dr. Doom
    + Death in the Family

    536-537Civil War: The Road to Civil WarMarch 7
    +Amazing Spider-Man 529-531
    +New Avengers: Illuminati

    538-543Civil War: Fantastic FourMarch 28


    Marvel-fan    9. February 2007, 21:20    #
  22. Hulk
    Trade Paperbacks

    Incredible Hulk (2000 Series)
    Starts at No. 12

    USANorge

    Writer: Paul Jenkins
    12-20Dogs of War

    Writer: Bruce Jones
    34-39Vol. 1 Return of the Monster 36-39Gigant 8/03 Incredible Hulk 1
    40-43Vol. 2 Boiling Point 40-43Gigant 4/04 Incredible Hulk 2
    44-49Vol. 3 Transfer Of Power
    50-54Vol. 4 Abominable
    55-59Vol. 5 Hide in Plain Sight
    50-65Vol. 6 Split Decisions
    65-69 + Hulk Smashs 1 and 2Vol. 7 Dead Like Me
    70-76Vol. 8: Big Things

    Writer: Peter David
    77-82Tempest Fugit
    83-87House of M: Hulk

    Writer: Daniel Way
    88-91Planet Hulk Prelude


    Marvel-fan    9. February 2007, 21:21    #
  23. ta en kikk her:
    http://tplist.millarworld.net/index.html

    Trykk på “Trade Paperback List” og scroll ned til Spider-Man, X-men, Avengers eller hva det nå måtte være. Her ligger alle TPB’ene med hver enkelt gruppe/serie.


    Edderkoppen    13. February 2007, 02:41    #
  24. Jeg fikk ikke frem listen. Var det rett url?

    Har nesten alt av marvel på norsk siden 1984, men det ser ut til at jeg blir nødt til å gå over til engelsk ;-)


    Aina Johnsen    14. February 2007, 11:38    #
  25. Edderkoppen, mange takk for TP-listen. Den var veldig nyttig. Utrolig at jeg ikke har funnet den på nettet selv.


    Marvel-fan    14. February 2007, 12:20    #
  26. Fem år er gått siden Schibsted overtok Marvel-rettighetene eksklusivt (?) i Norge. De siste årene har tynnere hefter blitt faset ut og erstattet med tykke albumutgivelser, fra 144 til 212 sider. Noe som virker veldig fornuftig, så lenge leserne får en større sammenheng og forståelse av historiene og slipper for mange løsrevne biter av et større puslespill. Hvordan har kontinuiteten fungert de ulike Marvel Spesial-albumene seg imellom?
    I 2012 er det 50 år siden Amazing Spider-Man debuterte i bladet Amazing Fantasy nr. 15. Vi kan trygt slå fast at Spider-Man ikke har blitt noe mindre “amazing” med årene. Derfor er det passende nok at Marvel Spesial kommer med to utgaver i år spesielt viet Spider-Man, bl.a. Back In Black/A Brand New Day. Hva har vært høydepunktene i Spider-Mans uforlignelige karriere, hvilke perioder, serieskapere eller historiesekvenser har DU satt mest pris på?


    jostein hansen    27. March 2012, 12:42    #
  27. Der var og mykje bra under Ron Frenz sitt løp på Spider-Man, utgitt på norsk på 90-talet. Han har jo elles gjort mykje bra på Spider-Girl.


    Knut Robert Knutsen    28. March 2012, 07:46    #
  28. “Kravens last hunt” og en del historier i den perioden var bra, og det meste av “Ultimate Spider-man”. Av det nyere stoffet har jeg litt sansen for “The Gauntlet”, selv om det var en forholdsvis mørk historie.

    Ellers var “Spider-girl” historiene morsomme å lese, nesten som tidlig AMS.


    Frank Flæsland    28. March 2012, 10:59    #
  29. Her spriker det mye, så jeg tar sjansen og velger å tro at det ikke finnes så mye Spider-Man-trash, men heller mange ulike epoker med kreativt og engasjerende stoff. Og at det nyeste nødvendigvs ikke trenger å være det dårligste? Selv likte jeg veldig godt Ross Andru/Dave Hunt/Frank Giacoia- perioden, eller kanskje mer korrekt perioden med forfattere som Gerry Conway og Marv Wolfman, altså fra midten av 70-tallet og til omkring 1980. Klone-historiene med Gwen Stacy og professor Warren har også sterke og levende minner, fra Peter Parker-tittelen, tegnet av Allen Milgrom og Frank Springer, men hva het forfatteren igjen?
    Men også en tidlig 2000-tallserie som “Death and Destiny” av Lee Weeks, fra norsk Spider-Man nr. 3/2001 er rørende og brillant fortalt/tegnet. Bare for å ta ett konkret eksempel. Venom-fortellingene er kanskje de jeg liker minst i serien.


    jostein hansen    28. March 2012, 15:29    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)