Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TO GANGER NANA ( 1.12.08 )

Nana representerer en hittil mindre eksponert sjanger innen manga – den romantiske komedien

Av: Trond Sätre

Nana forteller om jenter som begge tilfeldigvis heter Nana og er 19 år gamle. Den ene er Nana Komatsu, søt og romantisk, men med et usikkert og iblant nevrotisk forhold til kjærligheten. Den andre er Nana Osaki, tøff og selvsikker vokalist i et punkeband. Serien skildrer kjærlighetslivet deres på godt og vondt, over en gitt periode. I denne første boka møter de to aldri hverandre, og historiene deres har tilsynelatende ingen ting med hverandre å gjøre. Men allerede i bok nummer to ser det ut til at de to vil møtes for første gang (uten at det foreløpig er klart hvordan), så det gjenstår ennå å se hvordan serien vil utvikle seg videre.

Den kvinnelige tegneren og forfatteren Ai Yazawa står bak Nana, som er en romantisk komedie, en realistisk (eller i alle fall naturalistisk) serie, og en serie beregnet på eldre jenter. Alle disse tre tingene er ganske uvanlige for mangaserier oversatt til norsk. Men manga har allerede ganske stor appell til jenter, så markedet burde absolutt være til stede for en serie som Nana. Og innen sin sjanger er det slett ikke noen dårlig serie heller. Den er handlingsmettet og intelligent skrevet, selv om dialogen ofte glir over mye tomprat (særlig i Nana Komatsus del av historien). Tegningene er vakre på en stilisert måte, men Yazawa behersker også komiske ansiktsuttrykk (og igjen er dette spesielt viktig i Nana Komatsus historie).

For diversitetens skyld er det grunn til å ønske Nana suksess i Norge. Den romantiske tegneserien er en døende sjanger her til lands, og en serie som denne kan bare tilføre sjangeren mer vitalitet.

Nana vol. 1
ISBN 978-82-429-3968-5
196 sider
Kr. 29,50 (introduksjonspris)
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)