Raptus førsteinntrykk

Septembervarmen kan vise seg å være en av de største utfordringene for Raptus Tegneseriefestival i år. Denne uka har vært varmere enn mesteparten av sommmeren i Bergen, og verken hovedsalen «Sydneshaugen» på Scandic Bergen City eller markedsplassen ser ut til å være godt nok ventilert.

En time inne i årets festival er oppmerksomheten imidlertid upåklagelig. Det var tilnærmet full sal på Sydneshaugen da festivalsjefer Øyvind Naterstad og Frode Haaland presenterte årets gjester klokka 16 i dag – De av dem som kunne komme. Bare halvparten av gjestene kunne komme på åpningen, men det skyldtes ikke forsinkelser; alle gjester på programmet er nå i Bergen, men flere av dem var opptatt med å sette opp stands. Spøkefullt ble det sagt at presentasjonen burde vært holdt på markedsplassen.

, F.v. Kristian Hellesund, Marcus L., Karstein Volle, Nik Abnett, Dan Banett, Karoline Stjernfelt, Henrik Rehr, Thierry Capezzone, Rasmus Julius, Tome og Dan. Øverst; Øyvind Naterstad
, F.v. Kristian Hellesund, Marcus L., Karstein Volle, Nik Abnett, Dan Abnett, Karoline Stjernfelt, Henrik Rehr, Thierry Capezzone, Rasmus Julius, Tome og Dan. Øverst; Øyvind Naterstad

Det legges opp til et variert program. I den grad det peker seg ut noen tema, kan en snakke om populære tegnefilmfigurer med Agnes Garbowska (My Little Pony), Sara Richard og Vincent Deporter (Svampebob, Scooby-Doo); fransk-belgisk tegneseriekunst med Tome, Dan og Thierry Capezzone; Italia med Paolo Mottura og Tito Faraci, og et lite, men svært allsidig utvalg av danske serieskapere som Henrik Rehr, Karoline Stjernfelt og Rasmus Julius.

 

1 tanke om “Raptus førsteinntrykk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *